Wzmocnienie i poszerzenie zawieszenia w 126p 900ccmTurbo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hejka!!!
Czy jest ktos kto ma sprawdzony sposob na wzmocnieni i poszerzenie zawiesia w malcu z przodu! ja mysle o pozbyciu sie resoru i wstawieniu wachacza jak ktos cos by mog napisac to z mila checia sie przyjze nie mam czasu na zabawe wiec chce sprawdzony sposob bo mam w glowie chyba ze dwa pomysly. wazne poniewaz maly ma silnik 900 z turbo jakies 80 KM no i trudno by sie trzymal drogi przy 170k/h na tym lichutkim zawiesiu, a o zatrzymaniu go niemowie bo to graniczy z cudem tylko tarczowki i szerokie opony sa w stanie go powstrzymac !!

jakiekolwiek zawieszenie nie zastosujesz to i tak musisz obciazyc dodatkowo przod . (no chyba ze cala kolyska ze skody 120 bedzie dobra )

Cytat:
2003-11-09 14:57:26, dtc pisze:
Hejka!!!
Czy jest ktos kto ma sprawdzony sposob na wzmocnieni i poszerzenie zawiesia w malcu z przodu! ja mysle o pozbyciu sie resoru i wstawieniu wachacza jak ktos cos by mog napisac to z mila checia sie przyjze nie mam czasu na zabawe wiec chce sprawdzony sposob bo mam w glowie chyba ze dwa pomysly. wazne poniewaz maly ma silnik 900 z turbo jakies 80 KM no i trudno by sie trzymal drogi przy 170k/h na tym lichutkim zawiesiu, a o zatrzymaniu go niemowie bo to graniczy z cudem tylko tarczowki i szerokie opony sa w stanie go powstrzymac !!

po co bedziesz osiągał takie prędkości i gdzie ???

Załóż sobie McPersony! Moim zdaniem zawias malana odpowiednio przerobiony może być doskonałym zawieszenim rajdowym a nawet wyścigowym (apropos mogłbyś wsadzić tam nawet silnik z Corvette'y) Krzyś ma zawias przedni bazujący na malanie itp. A TY wogóle już masz tą 900 turbo?????? czy to taki blef????/

Cytat:
2003-11-09 15:44:38, lukaszc pisze:
Cytat:
2003-11-09 14:57:26, dtc pisze:
Hejka!!!

po co bedziesz osiągał takie prędkości i gdzie ???

wlasnie, zadalem sobie to samo pytanie na autostradzie chcesz sie nim scigac tak oplywowym bolidem very good idea

korzystajac z tematu ma ktos materiały o przerobkach 903 za wolnossacego na turbodoładowany ile taki "bajer kosztuje"

tylko mnie nie atakujcie ze chce wrzucic to zanim 903 wloze do malca

pytam z ciekawosci

Cytat:
2003-11-09 23:41:53, Peeryt pisze:
korzystajac z tematu ma ktos materiały o przerobkach 903 za wolnossacego na turbodoładowany ile taki "bajer kosztuje"

tylko mnie nie atakujcie ze chce wrzucic to zanim 903 wloze do malca

pytam z ciekawosci

chyba kaza mogl by cos na ten temat skrobnac...

uturbienie na używanych częściach (dolot, IC, turbo, kolektor, odprężenie uszczelką) - 600-700zł, ale to wszystko bez systemu paliwowego, a tu są ze 3 możliwości...
- wsadzić cały komplet z silnika w którym było turbo (uno turbo ) tylko czy to będzie chodziło dobrze to się dowiesz po założeniu
- gaźnik ciśnieniowy np, z Renault 5 Alpine Turbo - do 300zł używany
- kompletny wtrysk (czujniki, wtryski ~400-500), ECU z wiązką (???) i najdroższe z tego wszystkiego strojenie ECU ~3000zł

Tzn ja powiem tak moim zdaniem dobre turbo uzywane w stanie wiecej niz dobrym ok 700zl, do tego intercooler ok 300zl , dorabianie kolektorów wydechowych zalezy kto to bedzie robil, do tego czasem : dodatkowa chlodnica wody z wentylatorami, czasem takze chlodnica oleju , odnosnie zasilania to tak jak wspomniał shwepes , ale mozna rozwiazac tak jak Rafał zrobił choć z gaznikiem jest to bardzo problematyczne ogólnie cała przerobka razem ze strojeniem od ok 3000zl do 7000zl - tyle kasuje ponoć Godula(7000zl - tylko silnik na wtrysku) oto foto mojego jak miał 900 turbo http://www.maximum.proaxer.com/index.php?newsdata=9%20March%202003%20-%2019:46:24&menuid=12

jest tam tylko jedna fotka silnika turbo 900 reszta to 1050

nowy dj Szuni?