| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-12-17 08:36:10 No własnie jechałem sobie wczoraj z pracy do domu i w Chorzowie na światłach spokojnie sobie ruszam a tu DUP.!!!!! gałka z biegów szczała do przodu i jak zablokowało ale autko jedzie no to migacz na bok wysiadam podnosze maske a tu szok Urwała mi się najprawdopodobnij poduszka środkowa silnika Nic mi innego niepozostało jak zadzwonić po Lawete i scholować bryczke do warsztatu pewnie jutro się dowiem co się stało jak chłopaki w warsztacie się za niego wezmą.... No fakt faktem wk.....nie sięgło zenitu Ha żeby jeszcze tego było mało to akurat wczoraj sieć komórkowa IDEA miała awarie centali prawie w godinach mojej awari i nigdzie nieszło się dodzwonić z kmórki fajnie no nie... wieczorem jak zadzwoniłem do operatora to poprostu zjeb.... alem biedną kobite w biórze obsługi jak psa |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-12-17 09:53:23 No mogło się zdarzyć każdemu. Życzę taniej naprawy i oby nic więcej nie ucierpiało jak sama poducha ... |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2003-12-17 21:42:43 Przy jakim satnienlicznika urywaja sie te poduszki pod silnikiem bo zaczynam sie juz denerwowac.
A tomek i co z tym gazem sciagasz go?? |
kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2003-12-17 22:47:20 Witam. Mój kolega miał to samo. Identico. Pękło mocowanie poduszki dolnej. Zmęczenie materiału. Z tego co wtedy mówili w serwisie to zdarza się to wyłącznie w Esperach z silnikami 1,8 i 2,0. Prawdopodobnie wadliwa seria tych elementów (mocowań).
Wspólczuje. Pozdrawiam kobar |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-12-17 23:09:32 no juz naprawione faktycznie urwał się uchwyt poduszki poprostu przegnił chłopak który mi to wymienił (były pracownik servisu Daewoo przez 6 lat) powiedział że to się zdaża w esperach.! koszt całkowity to 50zł za lawete + 65zł za poduszke + 65zł za wymiane.
czyli 190zł jak dlamnie to jest niezła cena awaria dosyć spektakularna natomiast koszty bardzo małe fakt faktem że poza poduszką innych strat niebyło to poprostu jest szczęście że urwało się akurat przy ruszaniu i to delikatnym. jedyną dodatkową stratą jest pekniety plastyk czujnika temperatury powietrza w kolektorze ssącym ale nietrzeba go wymieniać bo wtyczka trzymie się mocno i pewnie.! |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-12-18 01:54:58 to się zdarza w esperakach - zmeczenie materiału. Dlatego poduszki silnika warto wymieniać profilaktycznie po ok 4 latach.
Koszt nie jest wielki....a można zaoszczędziś sporo problemów. Gazu nie wyciągam....założyłem go i doprowadze do porządku...nie wiem jeszcze jak...ale MUSI być jakaś fizyczna przyczyna tych zachowań......no chyba że moje espero ożyło i mnie nie lubi |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2003-12-18 10:35:41 A propos poduszek silnika to słyszałem (gdzieś kiedyś Jadąc z prędkością 50-60 wrzucić piątkę - jeżeli drążek zmiany biegów się trzęsie, skacze i zaczyna biegać po całym samochodzie to poduszki są do wymiany. Oczywiście nie wiem czy jest to miarodajna metoda i czy w ogóle jest jakakolwiek metoda diagnostyczna (oczywiście amatorska |
macbigos espero 1.5 glx gazzz wroclaw | 2003-12-18 11:52:45 musze was zmartwic ja tez mialem peknieta poduszke mechanik powiedzial ze mam szczescie i on nie wie jakim cudem to sie jeszcze trzyma uslyszlem jeszcze ze objawem moze byc kiepskie wchodzenie biegow szczegolnie jedynki |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-12-18 13:56:30 bo silnik się przemieszcza co powoduje rozregulowanie wybieraka.
Ja miałem to samo - pękła blacha....a silnik wisiał na gumie. Poznałem to po tym że jak wchodziłem...a raczej wpadałem w zakręt z dużą prędkościa - auto zamiast tradycyjnego "rzucenia" i powrotu ...wykonało jeszcze dwa dziwne "bujnięcia" lewo prawo.... Wtedy pomyślałem że mi się coś wydawało...albo że jestem zmęczony NIestety 40 s później już wiedziałem że była zerwana poduszka....a tym wyścigiem ją dobiłem.....po czym zbierałem silnik z ziemi |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2003-12-18 14:02:22
Mi tez czasami jedynka niewchodzi ale u mnie to niewiem dlaczego bo poduszka jest chyba dobra bo ja sprawdzal wojek Tomka |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-12-18 14:04:06 z czasem każda poducha troszke "obsiada" a w wybieraku wyrabiaja się plastikowo gumowe tulejki. - stad te problemy |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2003-12-18 14:13:47 drogie sa te gumki? |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2003-12-18 14:25:28
A to zalezy Bartuś: Zwykle w kiosku to tak mniej wiecej 1 zeta za 3 szt. A DUREXY w Aptece to nawet po 5 zeta chodza |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2003-12-18 14:28:05 no co ty ja placilem 12 zl w aptece za Durexy. Ale juz powaznie ile te gumki do skrzyni kosztuja? |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2003-12-18 14:45:56
Penie jakies grosze, callnij na Karmelicka (831-72-12) i tam Ci wszystko powiedza, tylko spytaj sie o plastikowo gumowe tulejki do wybieraka a nie o gumki |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2003-12-18 15:03:15 Wlasnie dzwonilem do nich i te gumki kosztuja tyle co Durexy |