| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
KrzysioVW [H] W-wa | 2003-10-28 20:13:17 Ja najbardziej nielubie w toyotach śrub mocujących fotele - straszna chamówa! Strasznie to mnie razi! Rozmumiem Corolka Tomiego - bo ona ma 13 lat, ale nowa Ave ma identyczne! Co do innych rzeczy - to sie niewypowiadam trzeszczenia plastików i inne tego typu - cóż Kiedyś sie mowiło że po prostu japończyk i jakość wykonania niedorównuje niemieckim... Naszczescie to sie już zmienia (w niektorych wypadkach japonczyki są miliard razy lepiej zrobione pod względem spasowania niz szwaby) - ale stukanie szyb czy rygli - jestem w ostrym szoku na szczescie mozna niektore z tych rzeczy załatwić samemu (specjalne gąbki czynią cuda!!!!) Jesli chodzi o przeglądy - to może i Jackal ma racje ze tanie (ja do VW nie jezdze na przeglądy bo sie boje że mnie wsadzą do pierdla za niezapłacone długi) Ale do japońskich samochodów części sa tak MAXXXXXXXXXXXXXYMALNIE drogie ze to poezja Poza tym toyota nie jest supertanim samochodem.... + za to ze sie nie psują często (w bezawaryjność nie wierze + za poprawe stylistyki samochodu i kokpitu - za brak wyboru koloru kokpitu w środku - zawsze szarzyzna, a obecnie czerń (choć prawde mowiąc to sam bym wziął czarnucha hehe) + za dobre silniki, a obecnie "zmienne fazy" w standardzie - lubie agresywne samochody ----- w salonie toyoty nie zanajde obecnie takiego czegoś.... (dla Jackala - nie twierdze ze VW Golf jest agresywny -i na koniec ogromny minus dla toyoty za to że zawsze dla mnie Honda będzie lepsza |
daf toyota camry warszawa | 2003-11-08 20:10:06 wnętrze ok ,komfot tez ,duży bagarek, przyjemnie sie prowadzi to + a teraz - nurkowanie przy chamowaniu zamiekkie zawieszenie, drogie części np. wymiana paka rozrządu [ok 1500] + uszcelki pod głowicę + napinacz pompa wodna itermostat to ok 4000 razem paskiem troszkę pali ,śrenio 15-16 po mieście ale to " wada" 3 l. silnika na gazie średnia to ok 18 l. na 100 km |
KrzysioVW [H] W-wa | 2003-11-08 23:30:21
Honda Honda Honda [H] tylko Honda - kto jeździł Hondą, zawsze do niej wróci - tak jak Ja Aaa - moim najnowszym samochodem marzeń jest Acura TL (BMW 6 - to wóz na zakupy w porównaniu) nie obrażajcie się ale obiektywnie strwierdzam że nowe toyoty nie mają za grosz sportowego harakteru z wyglądu... O Celice nie wspomne, bo samochód jest tak sportowy jak hmmmm nie znajduje w tej chwili dobrego porównania dodatkowo jesli chodzi o sprzedaż Celica jest odwrotnością marketingową nowej Corolli i Yarisa.... Te nowe Toyoty są po prostu nazbyt grzeczne ale to im daje efekt pod postacią popularności.... |
_Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2003-11-10 08:48:40
Muszę się z Tobą zgodzić w 100%. Jeździłem Cifkiem z dwoma gaźnikami (!) i jakoś nie mogę go zapomnieć. Niestety Honda jest relatywnie droższa od Toyota. Zgadzam się też co do wyglądu nowych Toyot. Civic 3D (pomimo totalnej zmiany designu) nie stracił aż tak swojego charakteru jak Corolka. Ach, może kiedyś będzie mi dane wrócić do Hondy Jeśli chodzi o (nie)zadowolenie z mojego Yarisa, to: + dobre osiągi przy niezłym spalaniu + duża przestrzeń w kabinie, po prostu rewelacja, świetna widoczność + niezły wygląd auta + bardzo dobre trzymanie drogi przez auto nawet przy wyższych prędkościach, co zważywszy na jego wysokość jest nie lada wyczynem + rewelacyjna przestrzeń ładunkowa po złożeniu tylnych foteli + brak poważniejszych awarii (po 35tys. km) - zbyt duże pogorszenie osiągów przy dociążonym aucie (4 osoby) - głośny powyżej 100km/h - fatalna jakość wykończenia wewnątrza: plastiki na desce rozdzielczej, drzwiach, słupkach, podsufitka - niegdy nie wiadomo kiedy coś zaczenie stukać lub trzeszczeć. Dla mnie osobiście jest to zdecydowanie największa wada tego samochodu, a dodatkowo bardzo trudno jest z nią cokolwiek zrobić (co jest w tym najgorsze) - kiepskie radio fabryczne, a w dodatku bardzo ciężko wymienić je na jakieś inne, bo nie będzie pasowało w to samo miejsce - francuski (sporo jest w nim części, które są robione w UE, niestety, np. rozrusznik mam włoski i już był wymieniany) Podsumowując: W Yarisie brak jest jakichś poważniejszych wad. Gdyby nie wykończenie wnętrze to nie powiadziałbym na niego złego słowa. Mam nadzieję, że będzie bezawaryjny jeszcze przez kilka lat |
_Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2003-11-10 14:43:08
Tylko jedno pytanie mam do Ciebie - miałeś kiedyś Hondę? Bo jeśli nie, to nas nie zrozumiesz... Chodzi o to, każdy ma taki samochód (tak mi się przynajmniej wydaje), który pomimo pewnych wad ma w sobie to coś I Honda dla mnie to właśnie ma. I jakby mnie było stać, to bym kupił Accorda, a nie Ave |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2003-11-10 16:37:09
Tylko że obecny model Ave jest jeszcze lepszy w porównaniu z Twoją, ale i Accord się zmienił. Jesli chodzi o Hondę, to widzę sprawę następująco: - bardzo dobre, choć głośnie silniki (kwestia wytłumienia kabiny) - cała reszta jest niestety dość przeciętna Ale to jest moje prywatne zdanie, więc się nie przejmujcie. Nie miałem Hondy, ale bazuję na opiniach kilku znajomych posiadających Accordy i Civiki. Wystrzegać się angielskiego montażu !!! |
Nygus TOYOTA DRIVER Avensis 2.0 Warszawa | 2003-11-12 08:36:52 eee, z tym angieslkim montażem to jest różnie.
z jednej strony rovery z firmową wadą w postaci częstej usterki uszczelki pod głowicą, z drugiej - dwa albo trzy samochody wstecz ujeżdżałem civiciem, którego nabywałem z 76 kkm na desce. moje jedyne obawy co do stanu licznika budziła mocno starta kierownica. jednak użytkowałem auto, tak jakby miało 76 kkm. dopiero tuż przed sprzedażą dowiedziałem się, że auto miało... 276 kkm jedyna wadą przez 8-9 miesięcy jeżdżenia była korozja zżerająca nadkola (firmowa usterka civików przed liftingiem z '9 tak więc Honda - TAK, ale przy porównaniu Ave i Accorda bardziej przemawiał do mnie fakt, że Ave był projektowany z myślą o zastąpieniu najmniej zawodnego auta, czyli Carinki. natomiast znajomy ma Accorda z 1999 i gorąco mi odradzał. wysokie spalanie (1.8 - ok. 11 l. po mieście), kiepska dynamika (no chyba, ze mamy do dyspozycji V-teca), bardzo drogie części.... reasumując, nie zamykam drzwi przed Hondą - zwłąszcza, że nowy Accordzik pobudza apetyt i to znacznie bardziej anieżeli nowy Ave. ough! |
_Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2003-11-12 12:22:08
No toż to ja przecież miałem na myśli najnowszego akordeona Chyba niechcący rozpętałem małą wojenkę dotyczącą tej biednej Hondziny. Sprzeczać się nie ma o co (czy lepsza Honda czy Toyota), bo to sprawa bardzo subiektywna Ale... byłem niedawno na targach samochodowych i wsiadłem sobie do nowej Ave i nowego Accorda. No i sorry, Ave dla mnie odpadła. Chyba trzeba zakończyć temat Hondy. Sorry za ten off-topic. W końcu ten wątek jest specjalnie dla Toyoty |