| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2003-10-10 22:03:22 mandatem sie nie przejmuj i go wyrzuc.Ja mam jeden od dwoch miechow i nawet nie wiem gdzie |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-10-10 23:36:35
ja sie nie przejmowałem do lipca tego roku kiedy to po prawie dwóch latach (wrzesień) przyszedł smutny pan kilka razy po czym stawiłem sie na 7 wezwanie i dostałem pokwitowanie za samochód na 70zł mandat+ bodajże 8 kosztów pana z teczką , po spłacie wszystkie papiery wróciły do normy a Poborca Podatkowy był ucieszony |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-10-11 00:22:05
Ludzie, nie straszcie 3mcie sie i nie dajcie sie niebieskim!!! ps. Trzeba bedzie looknąć do przepisów i opanować rówineż ten temat, bo kiere też na pewno zmienie |
Twarog F&F Sympatyk Fiat 125p/Opel Omega Kobyłka | 2003-11-06 17:19:09 z tego co ostatnio czytalem że kierownica nie może być poprostu mniejsza niż 35 cm gdyż taka nawet nie otrzyma homologacji i można je zmieniać aby tylko nie były mniejsze niż 35cm i miały homologacje a maluchowska raczej ja ma
pozdro |
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2003-11-06 19:31:59 czesc
tez mialem kiedys taka przygode tylko jakos mi sie udalo wywinac . a tlumaczylem sie ze fiatowsak jest za duza i nie bardzo sie mieszcze i ze wogule tak lekko sie nia krecilo ze na mniejsza od malca zamienilem a ze wieloklin jest ten sam to wzasadzie zmian nie wprowadzilem . zapytalem ich tylko czy za zmiane pasow na zwijane tez mandat dostane? a oni jakos tak pomarudzili i mnie poscili. ale to wszystko zalezy od paly i nic na to nie poradzisz, bo jak im przepisami rzucisz to juz oni postaraja sie cos znalezc. pozdro. |
Simon_126 F&F Sympatyk /F/I/A/T/ CCS Nowy Sącz | 2003-11-06 20:06:17 Nawet nie straszcie bo moja kiera ma 28cm |
Twarog F&F Sympatyk Fiat 125p/Opel Omega Kobyłka | 2003-11-06 21:43:27 Tak jest według przepisów ale wiesz że praktyka często wogóle sie nie ma do teorii a wogóle smerfy jak chca koniecznie to i tak doczegos sie przywalą
pozdro |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-11-07 11:34:35 ja w swoim DF mam kiere z bisa ma chyba 360mm srednicy, a nie rzuca sie tak w oczy jak zwykla z malca bo ma gumowane ramiona i duzy przycicsk klaksonu (zreszta kazdy chyba wie jak wyglada taka kiera),
kumpel natomiast mial w zalaozona zwykla a do tego pomalowal sobie ramiona na czerowno i na przegladzie zaraz mu gosc zwrocil uwage, a nawet nie wiedzial ze to jest kiera fabryczna, poprostu zobaczyl ze czerwona zreszta kiera z malucha ma certyfikat bezpieczenstwa czego dowodem jest literka B w trojkaciku (przynajmniej bisowa ma) wiec zawsze mozna sprzedac historie ze oryginalna byla zaduza i kolanami sie zawadzalo a jak sie ma ok 185 wzrostu to raczej uwierza [ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2003-11-11 13:50:40 ] |
Twarog F&F Sympatyk Fiat 125p/Opel Omega Kobyłka | 2003-11-07 23:42:23 to wszystko zależy od niebieskich jedni sie nawet nie przyczepią a stwierdzą że masz fajną kiere |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-11-10 08:55:11 ehh..el pomyśl logicznie. Jak masz kierownice inna niz maluchowska to jak chcesz sie poslugiwać homologacja kiery maluchowskiej, ktorej tak naprawde nie ma jesli chodzi o jakis papier potwierdzajacy jej zgodność. To każdy wie że kierownica z malucha ma homologacje i koniec. A ty jak masz tą ala monte-carlo to powinienes miec wielkosci ok 35cm, przynajmniej moja tyle ma.
Kombinujecie strasznie, a jak już macie ochote kombinować to weźcie jakąś kierownicę z homologacją powinna mieć jakiś numer albo coś w tym stylu i przebijcie go na swoją. Będą chcieli sie doczepić to pokażesz numer homologacji oni sprawdzą sobie go ( jeśli wogóle mają taką możliwość ) i zobaczą czy homologacja jest prawdziwa, bo odnosnie wyglądu danej kierownicy napewno danych nie mają, może tylko ich wielkości. |
Baran '97 SI 2.0 n/a wagon ... Lublin | 2003-11-11 13:36:08 z tego co wiem kierownica Monte Carlo straciła homologacje kilka lat temu.
Było kilka rozmiarów tych kierownic (ja mam wielkośc seryjnej). Ciekawi mnie jak to jest z tymi homologacjami, na kierownicy mam wybity chyba tylko literke 'b', na tłumik mam homologacje (tekla) ale jak udowodnie niebieskiemu ze to ten tłumik jak jest na nim wybite tylko 'b' i nic poza tym? |
Lukasz128 F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 128 3p Tarnowskie Góry | 2003-11-14 01:13:25 ostatnio mialem ciekawa akcje z palami, jade sobie kaszlem w 5 osob w nocy po takiej wiosce, gdzie czesciej mozna spotkac kosmitow niz palkerowi stal tam taki zgnity stop no to kaszlem 2 i ognia a ci mi za krzakow no i gadka taka za stop 500 zl i pare karnych no i 5 osob i gadam z tymi chuj... oni sie na siebie patrza i nagle wpadli na pomysl |