Homologacja na maluchowską kierownice???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wczoraj zlapali mnie pyciarze, wjebali mi mandat 150 zł i 6 pt karnych, za wjechanie na skrzyzowani na zoltym swietle. ale juz trudno, tez nie jestem bez winy ale najbardziej wpiepszylo mnie to ze gosc sie pierwsze co dopiepszyl czy mam homologacje na kierownice???!!! co jak co ale myslalem ze do maluchowskiej kiery to sie nie beda dopierdalac. tlumacze gosciow ze to ten sam producant i wogole, a ten swoją śpiewke ze to jast "zmiana konstrukcji samochodu" no huj czlowieka moze trafic!!!
i jescze zeby bylo smiaszne to jakies nieprzekupne pedaly byly pare razy im chcialem dac w lape mialem banke w portfelu i nie chcieli....uczciwa policja ...dobre

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2003-11-10 08:46:07 ]

sam atest na kierownice cie nie ratuje moga sie dojeba* za to ze nie masz atestu na kierownice zamontowana w tym samochodzie takze jak chca to i tak sie uziemia

mandatem sie nie przejmuj i go wyrzuc.Ja mam jeden od dwoch miechow i nawet nie wiem gdzie

Cytat:
2003-10-10 22:03:22, Poochaty pisze:
mandatem sie nie przejmuj i go wyrzuc.Ja mam jeden od dwoch miechow i nawet nie wiem gdzie

ja sie nie przejmowałem do lipca tego roku kiedy to po prawie dwóch latach (wrzesień) przyszedł smutny pan kilka razy po czym stawiłem sie na 7 wezwanie i dostałem pokwitowanie za samochód na 70zł mandat+ bodajże 8 kosztów pana z teczką , po spłacie wszystkie papiery wróciły do normy a Poborca Podatkowy był ucieszony

Cytat:
2003-10-10 23:36:35, lukaszc pisze:
Cytat:
2003-10-10 22:03:22, Poochaty pisze:

ja sie nie przejmowałem do lipca tego roku kiedy to po prawie dwóch latach (wrzesień) przyszedł smutny pan kilka razy po czym stawiłem sie na 7 wezwanie i dostałem pokwitowanie za samochód na 70zł mandat+ bodajże 8 kosztów pana z teczką , po spłacie wszystkie papiery wróciły do normy a Poborca Podatkowy był ucieszony

Ludzie, nie straszcie . Ja mam lekko ponad 2kzl juz w mandatach uzbierane i na szczescie w sumie chyba tylko kolo 16 punktow razem, ale te sie juz w wiekszosci pokasowaly bo to daaawno dosyc bylo . Od pierwszego mineło już prawie 3 lata i nic nie slychac wiec jestem dobrej mysli .
3mcie sie i nie dajcie sie niebieskim!!!

ps. Trzeba bedzie looknąć do przepisów i opanować rówineż ten temat, bo kiere też na pewno zmienie

z tego co ostatnio czytalem że kierownica nie może być poprostu mniejsza niż 35 cm gdyż taka nawet nie otrzyma homologacji i można je zmieniać aby tylko nie były mniejsze niż 35cm i miały homologacje a maluchowska raczej ja ma
pozdro

czesc
tez mialem kiedys taka przygode tylko jakos mi sie udalo wywinac . a tlumaczylem sie ze fiatowsak jest za duza i nie bardzo sie mieszcze i ze wogule tak lekko sie nia krecilo ze na mniejsza od malca zamienilem a ze wieloklin jest ten sam to wzasadzie zmian nie wprowadzilem .
zapytalem ich tylko czy za zmiane pasow na zwijane tez mandat dostane? a oni jakos tak pomarudzili i mnie poscili.
ale to wszystko zalezy od paly i nic na to nie poradzisz, bo jak im przepisami rzucisz to juz oni postaraja sie cos znalezc.
pozdro.

Nawet nie straszcie bo moja kiera ma 28cm .

Tak jest według przepisów ale wiesz że praktyka często wogóle sie nie ma do teorii a wogóle smerfy jak chca koniecznie to i tak doczegos sie przywalą
pozdro

ja w swoim DF mam kiere z bisa ma chyba 360mm srednicy, a nie rzuca sie tak w oczy jak zwykla z malca bo ma gumowane ramiona i duzy przycicsk klaksonu (zreszta kazdy chyba wie jak wyglada taka kiera),
kumpel natomiast mial w zalaozona zwykla a do tego pomalowal sobie ramiona na czerowno i na przegladzie zaraz mu gosc zwrocil uwage, a nawet nie wiedzial ze to jest kiera fabryczna, poprostu zobaczyl ze czerwona
zreszta kiera z malucha ma certyfikat bezpieczenstwa czego dowodem jest literka B w trojkaciku (przynajmniej bisowa ma) wiec zawsze mozna sprzedac historie ze oryginalna byla zaduza i kolanami sie zawadzalo a jak sie ma ok 185 wzrostu to raczej uwierza

[ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2003-11-11 13:50:40 ]

Trudniej jush jest jak sie ma 175 albo mniej , ale np jak sie kierownice wytnie tak jak wolant w samolocie to sie mogą doczepić ????? A jakby tka zamonotwać kierownice od stara taka wielką to tesh sie czepią : Przecież kierownice sporotwe są bezpieczniejsze od tej maluchowskiej to moze da sie im ot jakoś wytumaczyć

to wszystko zależy od niebieskich jedni sie nawet nie przyczepią a stwierdzą że masz fajną kiere a niektórzy nawet nie będą Cie nawet słuchać tylko dowód odrazu zabiorą. Ostatnio jak mnie trzymali i wypisywali mandat za jazde bez pasów spytałem sie ich czy moge se zmienić światła z tyłu na okrągłe to mi odpowiedział że on sie do tego nie doczepi że mu sie podobają niektóre przeróbki (a do pasów sie przywalił) ale że inny może sie przyczepić. To wszystko zależy od psa i jego humoru

No to kurna skad ja mam wziac HOMO na moj kierat???Mam chyba kiere od DFa Monte Carlo,albo cos w tym stylu...Ma ona pewnie ze 30 lata le jest zajebista i malutka...cos okolo 30 cm....Mam wozic ze soba jakis sciemniony papierek???widzialem gdzies na stronie internetowej HOMO na kierat od malucha mam se go zeskanowac i pokazywac palom???

-----------------
http://plepleple.pl

ehh..el pomyśl logicznie. Jak masz kierownice inna niz maluchowska to jak chcesz sie poslugiwać homologacja kiery maluchowskiej, ktorej tak naprawde nie ma jesli chodzi o jakis papier potwierdzajacy jej zgodność. To każdy wie że kierownica z malucha ma homologacje i koniec. A ty jak masz tą ala monte-carlo to powinienes miec wielkosci ok 35cm, przynajmniej moja tyle ma.
Kombinujecie strasznie, a jak już macie ochote kombinować to weźcie jakąś kierownicę z homologacją powinna mieć jakiś numer albo coś w tym stylu i przebijcie go na swoją. Będą chcieli sie doczepić to pokażesz numer homologacji oni sprawdzą sobie go ( jeśli wogóle mają taką możliwość ) i zobaczą czy homologacja jest prawdziwa, bo odnosnie wyglądu danej kierownicy napewno danych nie mają, może tylko ich wielkości.

z tego co wiem kierownica Monte Carlo straciła homologacje kilka lat temu.
Było kilka rozmiarów tych kierownic (ja mam wielkośc seryjnej).

Ciekawi mnie jak to jest z tymi homologacjami, na kierownicy mam wybity chyba tylko literke 'b', na tłumik mam homologacje (tekla) ale jak udowodnie niebieskiemu ze to ten tłumik jak jest na nim wybite tylko 'b' i nic poza tym?

Stracila homologacje na co??? NA rajdy,czy do uzytku ulicznego???Bo skan HOMO jaki mam na taki kierat mowi,ze jakas tam firma ma zezwolenie na oznaczanie wyrobu znakiem ''B''na okres od 1993 do 1996....Jak to rozumiec....Po trzech latach moge zdjac sobie kierownice i zalozyc do roweru???

-----------------
http://plepleple.pl

ostatnio mialem ciekawa akcje z palami, jade sobie kaszlem w 5 osob w nocy po takiej wiosce, gdzie czesciej mozna spotkac kosmitow niz palkerowi stal tam taki zgnity stop no to kaszlem 2 i ognia a ci mi za krzakow no i gadka taka za stop 500 zl i pare karnych no i 5 osob i gadam z tymi chuj... oni sie na siebie patrza i nagle wpadli na pomysl 50 zeta i po sprawie, podziekowali i poszli polska policja kuzwa