| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2003-10-30 20:28:31 Chcąc być lepszym ładziarzem poszukiwałem od jakiegoś czasu dobrze zachowanej 2103. Efekt jest taki, że w listopadzie jadę oglądać moskwicza 407 ( nie wiem jeszcze z którego roku, ale chyba z 1960). Podobno jest w świetnej formie po remoncie blach i ze wszystkimi oryginalnymi częściami. Czy Lada Klub Polska będzie miała frakcję moskiewską? |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2003-10-30 22:30:05 Auto mi znalazł kolega trochę handlujący antykami. Ma dojście do kolekcjonera, który trochę się wyprzedaje. Takie 407 zagrało u Polańskiego w "Nożu w wodzie", mały , czterodrzwiowy klasyczny sedan z mnóstwem typowych dla tego czasu chromowanych ozdóbek. Wg Wojtka, który to auto widział nic nie trzeba robić , żeby jechać, a lakier potrzebuje tylko odświeżenia. I za niewielkie jak na zabytek pieniadze są do wzięcia dwie sztuki...Moim chłopięcym marzeniem jest posiadanie prawdziwie pięknego zabytkowego auta, ale od czegoś trzeba zacząć! |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-10-30 22:33:50 nie mam nic przeciwko frakcji moskwiczowej, wolgwej tez nie....
zreszta spotkaem sie kiedys z okresleniem "LADA ALEKO" i to w handlu. Gdzie wiadomo, ze aleko bylo moskwiczem, choc niekoniecznie tak udanym jak dawniejsze. No i jefgo trwalosc tez ladze raczej chwal by nie przyniosla. a tak BTW, to w mojej okolicy przemyka pieknie utrzyany niebieski moskwicz jakos tak z poczatku lat 70-tych. ale niestty modelu nie znam..... |
Konriii SYMPATYCZNY GOŚĆ mnogo ;) KRAKÓW | 2003-10-30 23:13:47 z początku lat 70tych to pewnie Moskwicz 412 |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-10-31 08:43:35 mozliwe, mozliwe.... taki kanciaty z ogonami.
w liczniku ma takie owalne okienika na wskazniki paliwa, i taka chamska metalowa krate na desce... a wlew do baku pod rejestracja... niestety nie moge namierzyc wlasciciela. A wie ktos moze jak z czesciami do tego? |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2003-11-02 18:14:03 Handlarze samochodami mają swoje wypróbowane metody...Wczoraj Wojtek dostał telefon, że właśnie do tego kolekcjonera przyjechał klient zainteresowany zakupem i kładzie forse na stół, jeżeli nie przyjedzie w ciągu 2-3 godzin to moskwicze będą sprzedane. Wojtek spakował sie i popędził...Wpłacił zaliczkę i je kupił. Potem zadzwonił do mnie i próbuje mnie przekonać , że to dla mnie wyłożył kasę. Trochę go ostudziłem , że kota w worku kupować nie będę itd. Poza tym grzbię ostatnio w sieci i znajduję co chwilę okazję fajniejszą niż te 407. W sobotę znalazłem np. fiata 124 z 1967 roku od pierwszego właściciela! Za 3500 zł. Albo fiata 124 sport coupe za trochę więcej. Jest tego trochę i dalej szukam. Na motonews jest łada 2101 za 6500! Przegięcie niewielkie |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-11-02 21:12:21
uu, robi sie niewesolo. mam nadzieje, ze jakos to odkrecicie... najwazniejsze to nie dac sie nabrac.... |
Golden_Flyer BMW 116 Gdańsk | 2003-11-18 15:21:39 Co do powiązań Lady i Moskwicza, to w niektórych Aleko montowano ładowskie silniki. |