| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ZAWA Opel Omega B Caravan Grójec | 2003-11-25 11:40:11 Czesc przegladajac jeden z portali tuningowych czytalem to tescie Power rury i tam zanlazlem takie zdjecie (Nie wie jak sie wkleja w post wiec znajduje sie w min profilu) .null"Jak zapewne zauważyliście do power rury nie jest podłączony wężyk od odmy. Odma podłączona do seryjnego dolotu obok mgiełki oleju wpuszczała do niego gorące powietrze. Im zimniejsze powietrze wpada do przepustnicy tym lepiej dla tego odma została odłączona od dolotu. Aby ustrzec silnik przed brudzenia tryskającym co jakiś czas olejem z odmy nałożyliśmy na czubek mały filterek. " Tak wiec jesli odlaczymy ta odme to nie bedzie wiecej ten olej brudzil przepustnicy ani silnika krokowego ktory szczegolnie w Oplach jest podatny na zabrudzenia i czeste awarie zwiazane z tym.
Co o tym sadzicie????? Pozdrawiam Piotrek |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-11-25 13:20:59 Nie ma sensu odpowiadać. Jak się przekonałem na forum OKP kolega i tak wie lepiej. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
CzaRny3000 seria :) POZNAN | 2003-11-25 16:27:05 odme wywalilem juz dawno ale nie wyczulem zadnej roznicy jestem tylko mniej ekologiczny pozdr |
DrA eS ... | 2003-11-25 18:50:11 A dlaczego na OKP ten temat zostal zamkniety ?? Przeoczylem jakis powod ?? Czy moze moderator, zaufany lub inny jakis nawazelinowany wie najlepiej co blokowac a czego nie ?? |
Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2003-11-25 20:50:04 Ja miałem odłączoną odme... poprawy nie odczułem... brała ciut więcej oleju i była bardziej smrodliwa... pod maską szczególnie...
Poza tym odłączanie odmy jest zabronione ze względu na środowisko... pozdr. |
ZAWA Opel Omega B Caravan Grójec | 2003-11-25 22:05:49 na OKP zostal zablokowany bo moderator przestraszyl sie ze jak to wyjasnil rozmowa mogla sie przeistoczyc w boj i ze ten co tak mnie krytykuje potrafi byc nie mily i trzeba bedzie uzywac wulgaryzmow |
DrA eS ... | 2003-11-25 22:50:44 Hehehe... Prowo dalej sie ludzisz, ze cos sie zmienilo ?? Masz inne zdanie ( zwlaszcza inne niz moderator ) to jestes pianobijca i trza Cie banowac. Powtorka bo to juz bylo
Krytykuje ?? A gdzie Ty tam widzisz krytyke ?? Czy sensowne i merytoryczne odpowiedzi to krytyka ??
Hehe... moderator OKP ( ten przez RZ ) to pierdola co nie potrafi nic otwarcie napisac. To zreszta tez juz bylo. |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-11-26 14:50:58 Raz ![]() |
disel Gliwice | 2003-11-26 15:29:19
|
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2003-11-26 16:07:27 dwa
sic chyba pierwszy raz ktoś tak wyraźnie na forum wyprowadził Prowa z równowagi i coś narobił dzieciaku
|
ZAWA Opel Omega B Caravan Grójec | 2003-11-26 17:13:29 Widze ze sie troszke na mnie zdenerwowaliscie ,ale uwiezcie mi ze nie chialem zeby do tego doszlo !!!! wiem ze moze czasem za duzo gadam ale taki juz jestem wiec jak urg ma chec i wy go popieracie to mozecie mnie wyrzucic z waszego klubu ale wiedzcie ze i tak uwazam ze OMEGA jest najlepszym samochodem pod sloncem .A i zapomnial bym sorry prowo ze musiales sie z mojego powodu nazloscic ,napisac i pewnie nawyklinac PRZEPRASZAM.
pozdrawiam Piotrek P.S a komentarze disel-a i clebera byly tutaj niepotrzebne [ wiadomość edytowana przez: zawa dnia 2003-11-26 17:33:40 ] |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2003-11-26 17:25:26
Clebera to raz a dwa my też lubimy dużo gadać więc ?? ale przynajmniej ładnie się zachowałeś :
|
Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2003-11-26 18:30:52 i sprawa jasna... po razie i na pyffko
btw. w takich sytuacjach każdy z nas powinien mieć w domu złoty środek na rozładowanie napięcia nerwowego... swego czasu (pare miechów temu) byłem w barze dla motocyklistów (do baru wjeżdżało się na maszynie i stawiało obok stolików!!! zajebioza). Pokłóciło się tam dwóch osobników, po paru minutach obaj podeszli do barmana i coś mu szepnęli... dostali dwa olbrzymiaste szparnole (gwoździe) i zajebiaszczy młot... naprawdę olbrzymi... w rogu sali stał pieniek... po wbiciu ww. narzędziem "gwoździków" nie mieli już sił dalej toczyć sporu pozdr. |