| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Skora Miłośnik FSO Atus Pierdus Plusus ... Gdańsk | 2004-12-29 16:40:28 Sprawdz powswietlenie tylnej tablicy rejestracyjnej |
harcerz_PN Miłośnik FSO Polonez Caro + Warszawa | 2004-12-30 08:18:38
Dokładnie jw. Nie zdarzyło mi się, żeby lamka się paliła, i żadna żarówka nie była przepalona. Ale jak wstawiłem diody zamiast postojówek, to paliła się cały czas. Proponuję podmienić przekaźnik z jakimś innym o tych samych parametrach i sprawdzić. Metodą prób i błędów dojdziesz do przyczyny.
Zgadzam się z przedmówcą i nawet nie musi być przepalona, tylko nie kontaktować. U mnie właśnie to zdarzało się najczęściej. P.S. Zdaję sobie sprawę, jak bardzo może to wkurzać |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-03-06 17:54:46 Mam taki problemik: podczas rozruchu, szczególnie rano, zapala mi się, a właściwie to zapala i gaśnie (bez jakiejkolwiek regularności w czasie kiedy się pali i czasie na jaki gaśnie) ta mała żaróweczka sygnalizująca, że jakieś światło jest przepalone. Ktoś może spotkał się z takim czymś? Gdzie szukać przyczyny? Co prawda problem to żaden ale mnie zastanowiło, bo skoro wszystkie żarówki są sprawne... |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-03-06 20:05:17 Ciężko powiedzieć czy to się pojawia przy przygasaniu świateł... Raczej bym powiedział, że ona się zapala jak jest chłodno ale jeszcze przed rozruchem. Tak miga, jakby coś nie stykało. Potem, jak odpale, problem sam ginie. Mam tak od kilku dni, wcześniej to nawet przy rozruchu się nic nie działo. |
-DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2005-03-06 21:32:09
Zobacz może mikroprocesor w skrzynce bezpieczników możliwe, że coś tam słabo stytka i wystarczy poruszać trochę lub może wyjąć go i włożyć albo prysnąć np. wd-40 lekko na styki możliwe, że wilgoć się wdała |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-03-07 05:18:18 Ten mikroprocesor wyciąga się jak normalny bezpiecznik? Nigdy się tym nie zajmowałem, a zanim zacznę coś grzebać wolę spytać mądrzejszych |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-03-07 17:21:56 Teraz juz ustaliłem bliżej kiedy swieci się diodka. Mianowicie zapala się jakąś sekundę po przekręceniu kluczyka (bez próby rozruchu) i TYLKO po dłuższym postoju. Jak przychodzę do samochodu po jeździe, jak się zagrzeje, to mam z tym spokój. Ponawiam więc pytanie, czy żeby wyciągnąć urządzenie mikroprocesorowe trzeba na coś szczególnie uważać, czy wyciaga się je po prostu jak każdy inny bezpiecznik? |
-DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2005-03-07 18:28:05 jak dobrze jeszcze pamiętam to wystarczy tylko wyciągnąć jak np. bezpiecznik |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-11-18 20:18:50 Zrobiło się chłodno i mój 'problem' pojawił się znowu. Tym razem dochodzą do objawów opisanych wyżej także inne. Mianowicie czasami kontrolka potrafi się zapalać zgodnie z miganiem kierunków. Zapala się tez jak np na postoju próbuję lekko przydławić silnik. Czy układ kontrolujący światła w Plusie jest w urządzeniu mikroprocesorowym? Bo jeśli tak to chyba będę się musiał przyzwyczaić bo urządzenie mam nowe. |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2005-11-18 22:58:22 kup 10m przewodu 2mm, pospinaj sobie wszytskie masy (2 tył, 2 przód, 2 pod deską - możliwe ze plus ma jeszcz jakieś) i problem powinien się już nie pojawiać. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() atu_1 warszawa | 2005-11-20 12:31:05
No ja miałem podobnie,jezdziłem ok.pól roczku jak nagle zgasły mi po prostu świadła mijania,okazało sie że padł przekaznik.Za nowy dałem 66zł |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-11-20 20:20:26 66 zł? Mowisz o przekaźniku świateł mijania? |
![]() atu_1 warszawa | 2005-11-20 22:55:56
niestety
do plusa tyle kosztuje,najgorzej,że w sklepikach małych nawet o tym nie wiedzą.pytałem w kilku to dawali mi te zwykłe za 8 zł,ale jak poszedłem do sklepu firmowego to wiedzieli o co chodzi |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2005-11-20 22:58:11 te przekaźniki za 8zł są świetne. Zastępują rewelacyjnie te z Opla Omegi, które kosztują 60zł Grunt to mieć "pomysła" |