Pytanko audio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
chcę sobie założyć z tyłu kombi głośniki i widzę że z radia wychodzi wiązka przewodów na głośniki, tylko nie wiem gdzie ona się kończy
na przednie drzwi wiadomo-w drzwiach
a na tylne?

Witam.
Wg mnie to kable powinny się kończyć z tyłu w bagażniku w boczkach, bo tam są miejsca na fabryczne głośniki. U mnie np nie ma poprowadzonej instalacji do tyłu i będe musiał sobie sam pociągnąć.

Cytat:
2005-02-16 10:46:23, dkorek pisze:
Witam. Wg mnie to kable powinny się kończyć z tyłu w bagażniku w boczkach, bo tam są miejsca na fabryczne głośniki. U mnie np nie ma poprowadzonej instalacji do tyłu i będe musiał sobie sam pociągnąć.

wg mnie też, ale wczoraj zdemontowałem ten schowek z lewej strony i wkładałem tam łapki i nie znalazłem tam żadych przewodów, znalazłem natomiast otwór pod głośnik
może źle szukam

gdzie najlepiej umeiscic z tylu w kombi glosniki wlasnie klapa czy slupki ? i jakei rozmiary ?? moze ma ktos gdzie sopis dokladny

Klapa? Wg mnie calkowicie odpada - za mala grubosc na konkretne glosniki, poza tym drgania bylyby bardziej slyszalne niz dzwiek A w dodatku kiepsko brzmialyby umieszczone tam glosniki - skierowane jakby w tyl glowy, z tym ze dzwiek do przebycia mialby jeszcze siedzenia i ewentualna rolete... Proponuje boki bagaznika albo slupki... i raczej zostan przy samym basie z tylu, bo cale pasmo na tylach jest malo efektywne w kombiaku

ja właśnie zamierzam założyć po bokach, w miejscu gdzie znajduje się schowek po lewej stronie (no a po prawej będzie trza ciąć ), tam jest wystarczająco miejsca, no i oczywiście tylko niskotonówki