ILE PALĄ WASZE POLDKI???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM MAM PYTANKO ILE PALA WASZE POLDKI??
MÓJ W LECIE PALI OK.7,5 A W ZIMIE OKOŁO 9L. CHOCIAŻ JAK WRACAŁEM Z FERII Z ZAKOPCA TO WZIĄŁ 7,4L WE 3 OSOBY
(1,6 GLI BENZYNA)
POZDRAWIAM

Dokładnie nie wiem bo nie mierzyłem ale na pewno mój Polonez zamyka się w 10 litrach. Natomiast Truck taty 13 litrów gazu.

cóż u mnie jest sporo gorzej bo mam troche dużą noge(47) i ona potrzebuje miejsca ponad 10 ale chyba mniej niż 13!!

Moje 132 - 14-17l gazu, ale obaj z ojcem mamy ciężką nogę, a samochód ma gaz ustawiony absotutnie non-ekonomicznie .

Mój pali średnio jakieś 9-11 litrów gazu, zależy jaki mam dzień a benzyny nie mam pojęcia, i wole nie wiedzieć

mojemu jak zawieje raz 9 raz 17 zalerzy jak cisne a cisne zdrowo

11l gazu jezdzac ekonomicznie
12l gazu jezdzac normalnie
14l gazu jezdzac jak "wariat"

PN 1.6 GSI instalka z kompem

śp 1.5 75 KM pry jeździe w zakresie 3000-4000 palił średno 11.5 tzn 12 w zimie i 10.5-11 w lecie

po przeszczepie na 1.8 spalanie zaczeło sie od 15 l i przy próbie regulacji zakończyła sie spalaniem 18.5 po wywaleniu gaźnika 32ADF4 200 i załozeniu 34DCMP1 co zaowocowało strasnym zdławieniem silnika spalanie spadło do 9.5 l teraz mam inny gaźnika ale z powodu ze auto nie jeźdi nie jestem w stanie podać aktualnego zuzycia paliwa

otrzywiście paliwem jest bezyna uniwersalna 95 oktanowa dobrej firmy

Mój na benzynie w miescie palił miedzy 9 a 10
Kiedys przy dość ekonomicznej jeździe do Warszawy z Gdyni zszedł mi nawet do 7
Teraz mam gaz i pali mi w granicach 12 w mieście na trasie 10 - 11 Wszystko zalezy ile jade i czy mi sie spieszy

Ja te ż mam Poldka i nie zamieniłbym go na zachodnio-dalekowschodnio.Jezdze na gazie juz 6 lat,wersja1.5 i spala mi przecietnie 7-8 litrów,w zalezności ile na swiatłach.Jezdze z v=120 km/h i tyle pali.Wydusze z niego i 160,na prostej lub na lekkim spadku ale to jest wriactwo, w polsce nie ma dobrych dróg.Pozdrawiam wszyctkich.

mój fiacik 1500 pali w miescie okolo 14 l LPG ale na trasie zszedł mi najlepiej do 9 litrow... szkoda tylko ze mam skrzynie 4

Cytat:
2003-11-09 17:17:46, Anonymous pisze:
Ja te ż mam Poldka i nie zamieniłbym go na zachodnio-dalekowschodnio.Jezdze na gazie juz 6 lat,wersja1.5 i spala mi przecietnie 7-8 litrów,w zalezności ile na swiatłach.Jezdze z v=120 km/h i tyle pali.Wydusze z niego i 160,na prostej lub na lekkim spadku ale to jest wriactwo, w polsce nie ma dobrych dróg.Pozdrawiam wszyctkich.

7 czy 8 litrów, hmmmm a jesteś w stanie wyjechać chociaż z parkingu no a jak g ora to chyba najpierw ją auto widzi a potem dopiero Ty!!! Nie no nie przesadzajmy tyle to nawet na benzynie nie wykręcisz, a gazu jak wiadomo papusia więcej!!
Prosze ludzie bądzcie chociaż troszki realistami a nie marzycielami

Bartu to da sie zrobicmoj przez trzy ostatnie dni mojego szalenstwa po miescie zurzyl 55litrow gazu zrobilem 367km wiec stosujac przelicznik 550 podzielone przez 36.7 = 14,98 wiec biorac pod uwage mojego buta jest spoko

ja już chyba jestem genetycznie obciązony- wiadomo 47 potrzebuje miejsca

No taaaa ja wiem że sie da, ale w mieście 8 litrów gazu ja też chce mieć takiego poloneza, ale zeby zapier... jak mój obecny

Nie jest najgorzej. Raz udalo sie zejsc do 7.04l gazu na trasie ale to bylo w srodku lata i pomiedzy 1.00 a 6.00 w nocy wiec przez ponad 400 km nie trzeba bylo prawie jechac innym biegiem niz 5. Glownie jezdze z przyczepka ok. 1000 kg wiecej i wtedy zamyka sie w ok. 13 litrach. Zima jazda mieszana to ok.11-12l/100km. Zima w miescie czasem podskoczy do 14 ale latem bez problemu mozna zejsc ponizej 10l.

pytałem jeszcze szwagra, ma caro i wypieszczony silnik 1.6 na wtrysku z 94roku ze splanowaną głowicą, chodzi jak burza i na gazie do 10 litrów po mieści (zwykle 9,5) a wcale mu nie odpuszcza..

kumplowi też w kancie pali 10 - 12 gazu w mieście - mnie jak już pisałem do 14

hmmm.....zima bedzie wiecej

Mój pali 10L w takich temp jak teraz a latem 9L w zimie weźmie 11L ale to przy jeździe ekonomicznej ale tylko po mieście. A przy mojej jeździe normalnej to o literek więcej. Ale nie mamy o czym mówić bo ja zapycham na benzynie chyba jako jedyny
Ale ogólnie jest ok.

Uważam że decydując sie na kupno polonez nie powinno sie przykladać uwagi do spalania ponieważnie to auto nie należy do oszczędnych jeśli chodzi o spalanie a tym bardziej przy zastosowaniu gazu.Nie polecam przykręcać zaworu od skladu gazu bo wtedy jest taki wołek że malcar mu dokopie a spalanie zmniejszy sie może o pół litra.Osobiście na tym samym ustawieniu najmniej spalił 9,5 a najwięcej przy ostrym rajdowaniu 17 litrów na 100