Zapowietrza sie ukl.chlodzenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
KOlejnym moim problem jest to, ze gdy wlacze nagrzewnice uklad chlodzenia mi sie zapowietrza(tak sadze-gdyz gdy jest zamkniete to jest obieg natomiast gdy jest wlaczona nie ma obiegu i zaczyna sie grzac silnik a wentylator nie chodzi)...co moze byc spowodowane takim stanem rzeczy?Mysalem o korku w zbiorniczq wyrownawczym...,ale jak go odkrece robi sie psss(na goracym silniku)i woda powraca do zbiorniczka:/.
Myslalem tez o zaworze z ktorego sie spuszcza plyn z chlodnicy, ale jzu bardziej go nie moge dokrecic:/.Kurcze w lato nie byloby problemu, ale teraz sie robi lodowato:/.

moim zdaniem powiniens zaczac sprawdzanie od nagrzewnicy czy jest sprawna i zrobic termostat aby ci sie wiatraczek wlaczal.
P.S
i zrob to szybko bo moj kolega zapomnial o wylaczeniu ogrzewania i rozwalilo mu chlodnice i zatarl silnik znaczy sie silnik idzie na zlom bo doszlo do tego ze jeden tlok pekl w drobny mak

pozdrawiam dowciapny

a mnie czeka chyba uszczela? nierowno sie grzeje, zamarza parownik, zgroza!!!!!!!!!!!11

Wlasnie Spajk co sie dzieje z twoim autkiem ??? co ja zajze na forum to piszez ze co chwila cos sie dzieje i nie mozesz sam dojechac....
Moze w czyms pomoc?
niestety nie wiele bo instalacji lpg nie znam

pozdro dowciapny

?

Cytat:
2003-11-13 18:26:34, dowciapny pisze:
moim zdaniem powiniens zaczac sprawdzanie od nagrzewnicy czy jest sprawna i zrobic termostat aby ci sie wiatraczek wlaczal.
P.S
i zrob to szybko bo moj kolega zapomnial o wylaczeniu ogrzewania i rozwalilo mu chlodnice i zatarl silnik znaczy sie silnik idzie na zlom bo doszlo do tego ze jeden tlok pekl w drobny mak

pozdrawiam dowciapny

wentylator nie chodzi gdy nie ma obiegu prawda?Wiec jak moge to zrobic .Czujnik na chlodnicy na bank chodzi
Jak sie sprawdza nagrzewnice?
JAk to rozwalilo Twojemu koledze silnik, ze zapomnial wylaczyc ogrzewania?wogole nie rozumiem o co Ci chodzi(posba wyjasnij mi, bo co ma wspolnego wylaczenie ogrzewania z uszkodzeniem silnika???)