Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-11-13 02:09:12 Ostatni tydzień upłynął pod znakiem OS'ów szutrowych i kilku poślizgów na rondach. Na zakończenie długiego weekendu chcąc pobić swój ostatni rekord (520st) spróbowałem wykręcić 720-ke ale i tym razem się nie udało. Było cieplej niż ostatnio i chyba asfalt jakiś bardziej przyczepny ![]() ![]() Po tych bączkach pojechałem jeszcze w jedno miejsce i jak wracałem do domu to w pewnym momencie... Traci moc, nie reaguje na dodanie gazu, zjeżdżam z drogi. Pompuje cięgnem od gazu, paliwo coś słabo leci. Po kilkunastu minutach przyjeżdża paliwo. Zostałem zaciągnięty. Odpala bez większych problemów. Jade do kumpla na moment. Po kilkunastu minutach postoju odpala normalnie z klluczyka. Jade do domu. zwolniłem przed progiem zwalniającym, redukcja, przejechałem, puszczam sprzęgło wciskając gaz (tak jak to się zwykle robi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podczas holowania do domu próbowałem jeszcze odpalić ale nic z tego. Postawiłem pod domem. Dzisiaj podłączylem aku żeby spróbować odpalić. Ledwo kręcił, jak na rozładowanym akumulatorze. Jutro zmierze po szkole jakie jest napięcie na aku. Ale powinno być dobre. Jest już tak zimno że "pod chmurką" nie bardzo mi się widzi szukanie przyczyny. Mam nadzieje że po tak dokładnym przedstawieniu sytuacji ktoś będzie w stanie zdalnie zdiagnozować przyczyne. W skrócie można powiedzieć że gasł po przejechaniu ok. kilometra i po krótkim czasie, po zaciągnięciu przez kilkadziesiąt metrów odpalał znowu choć nie tak łatwo. Co to może być? Chyba się nie zatarł ![]() |
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-11-13 13:41:34 Według mnie zaciągnął Ci syf z baku no i czeka Cię przynajmniej:
-wymiana filtru paliwa -czyszczenie i sprawdzenie pompki paliwa -czyszczenie gaźnika łącznie z "filterkiem" na jego pokrywie(lubi sie tam uzbierać syfu) -dobrze byłoby oczyścić również siatkę na "smoku" w baku. Generalnie stawiam na syf ![]()
![]() ![]() |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-11-13 14:48:05 Nieee no, u mnie już resory na razie nie powinny się z mostem żegnać - mam to już za sobą i nowe elementy powinny trochę wytrzymać ![]() Poślizgi na rondach to głownie jak było mokro i ofcoz nic innego nie jechało w pobliżu. Ponadto zrobili niedawno koło mnie z jednego okrągłego ronda KWADRATOWE (debile) ale na szczęście wszystkie 4 "kanty" dorobili z kostki ułożonej tylko nieznacznie wyżej od jezdni, tak jak to często jest na małych rondkach żeby TIRy mogły ściąć naczepą spokojnie. Na tym to dopiero wyrzuca jak sie zetnie przy V>60kph ![]() A jeśli chodzi o ruszanie to nigdy nie sprawdzam jaką wytrzymałość udarową mają wszelkie przekładnie - zawsze najpierw łapie delikatnie sprzęgłem żeby skasować luzy i wtedy daje pełną moc ![]() No mam nadzieje ze to bedzie syf (ale tak nagle ![]() |
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-11-13 15:01:50 A szczotki rozrusznika?Może to jest przyczyna "wolnego kręcenia"?
Zatkać mogło się "nagle" przy okazji wyjeżdżenia paliwka do zera... Wiem, że tak łatwo sobie gdybać,ale w taką pogodę też nie mam siły zrobić przy autku CZEGOKOLWIEK ![]() |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-11-13 15:10:08
Ale już kilka razy wyjeździłem do zera i nic sie nie działo. Teraz to chyba wogóle nie wyjeździłem bo za 30zeta robie równo 80km a jak mi padł po raz pierwszy to było 50 na liczniku. Pierwsza myśl to było paliwo, więc pomimo dużego zaskoczenie ( ![]() A szczotki też by chyba tak nagle nie padły? Bedziem kombinować ![]() [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-11-13 15:12:04 ] |
![]() kosa131 (S) Miłośnik FSO 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2003-11-13 15:28:52 Nie odpowiedziales jak tam stacyjka i moj browar wiec nic Ci nie podpowiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-11-13 16:25:47
Stacyjki za >100zeta to ja nie kupie a po szrotach nie mam czym jeździć wiec kij z nią. Niedługo wszystko (włącznie z rozrusznikiem) powędruje na deske - dla stacyjki zostanie tylko blokowanie kierownicy ![]() Twój browar już się chłodzi i czeka na zlota w Toruniu. Chyba że bedzie wcześniej inna okazja ![]() No podpowiedz ![]() ![]() |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-11-13 18:42:25 ja obstawiam zapłon. Jeśli masz elektroniczny t ow szczególności... ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() PG Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2003-11-14 09:55:45 juz ci pisalem. wez kluczyk 10 .odkrec dysze paliwa 1 przelotu. jezeli tam bedzie czysto to dopiero szukaj dalej.
a co do sztrzelania kantek na rondach to jestem ZA a nawet przeciw temu zeby tego nie robic. (jezeli kazdy kierowca umial by ladnie wejsc w poslizg a potem z niego wyjsc TO ile bylo by mniej wypadkow w zimie) ostatnio mialem przyjemnosc 1 raz jechac democarem punto z kuleczkami od smietnika. no niby nic,zabawa fajna. Koles sie zdziwil i mnie zapytal ile godzin jezdilem czyms takim.bo wiekszosc ludzi ktorzy z nim jechali to 15 mintu prubowali ruszyc a o jezdzie nie mowiac.Moim zdaniem to takie kuleczka powinny byc na EGZAMINIE na prawko a nie jakies wjezdzanie do garazu( jak ktos ze 2 razy przestawi sobie garaz to w koncu nauczy i nikomu tym krzywdy niezrobi a jaki procent kierowcow nie ma pojecia jak wyjsc z poslizgu????). |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-11-14 22:50:21
Taa, elektroniczny w '76 ![]() ![]() Gaźnik, który zasadzę, działał prawidłowo więc nie powinno być problemów na nim. Najpierw oblookam dysze, potem zamienie gaźniki - jak bedzie chodził z tym drugim to zaczne grzebać w moim, jak dalej bedzie to samo to szukam dalej... PG - dobrze prawisz, zgadzam się w 100%. BTW może na jakimś zlocie dałoby radę załatwić te troleje (czy jak te kółeczka się zwą). Tylko trzeba by skołować jakąś przednionapędówkę bo naszymi RWD to ciężko by było z tym ruszyć ![]() |