MotoNews.pl

A co to takie coooooś? i do czego sluzy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wlasnie znalazłem u siebie takie cos :
wygląda to jak swieca, ale przez środek jest przeszklona na wylot. od strony gwintu ma miedzianą uszczelke, a w srodku przy sciance ma taką elektrode oddaloną od ścianki o ok 0,8 mm.
Czy wiecie moze co to jest? bo jedyne co mi przychodzi do glowy to mozliwosc oglądania wybuchów........

niestety nie mam cyfrówki zeby zapodać fotke.

może jakas swieca żarowa ??

a mozesz dac jakies zdjecie

nistety jak pisalem nie mam takiej mozliwosci, nie jest to świeca zarowa na 100% bo jest elektroda iskrowa a nie żarnik wiec odpada

a może to jest próbnik to iskry?? takie coś, co się między kabel WN zakłada a iskrę

Cytat:
2003-11-18 23:52:52, widynek pisze:
a może to jest próbnik to iskry?? takie coś, co się między kabel WN zakłada a iskrę

to sie wkreca zamiast swiecy, kurna szkoda ze nie moge fotek zadnych dac. aha na tym są oznaczenia NKC-1 II-92
moze to cos powie?

Cytat:
są oznaczenia NKC-1 II-92
moze to cos powie?

Ten symbol rozwial wszelkie moje watpliwosci!!!
To Masturbator Elektrokoagulacyjnohipnoultraanalityczny...Produkowali to w latach 1976-89....Podobno powodem zaprzestania produkcji byl zbyt wysoki poziom promieniowania Gamma jakie wytwarzal ten aparacik...Poza tym zwykla baba lepsza...

sorki, pomyliło mi się - ten tester się wkręca zamiast świecy i na to wchodzi kabel WN w innym wypadku to by w sumie nie miało racji bytu... to jest ten tester na 100

A jak to działa i co testuje

myślałem nad tym trochę i mi się przypomniało że tester (przynajmniej ten, który ja widziałem) wkręcało się jednak na świecę na niego zakładało się kabel i było widać, czy wystepuje iskra.... kumpel chciał sobie założyć takie na wszystki świece, żeby mu ładnie mrugało spod maski