A tak sobie z ciekawosci.....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos wie? Czy jest techniczna mozliwosc podpiecia do mojego auta kompa pokladowego???
Tez bym chcial miec co poniektore bajery na display-u

Jesli jest to ile taka adaptacja moze kosztowac?

Napewno można dostawić kompa, tylko nie wiem ile to koszuje..... może tak, w cenniku Opla w przypadku Zafiry (modelowo bez kompa) jest opcaja - komputer pokladowy - 1000 PLN.

Pozdrawiam

Cytat:
2003-11-21 09:40:10, Res pisze:
Napewno można dostawić kompa, tylko nie wiem ile to koszuje..... może tak, w cenniku Opla w przypadku Zafiry (modelowo bez kompa) jest opcaja - komputer pokladowy - 1000 PLN.

Pozdrawiam

To jeszcze nie jest tak zle Podejrzewalem, ze to bedzie ze 2X tyle. Teraz gdzie to zrobic? W ASO?

Bedziesz sie stresowal po zalozeniu kompa... ach te wskazania 39.8... Pozniej coraz czesciej bedziesz przelaczal wyswietlacz na temperature, zeby odetchnac a termometr to sie chyba taniej niz 1000zl da kupic ??

A powaznie... komp super sprawa... mozna sie zdziwic ile paliwska mniej da sie spalic jezdzac na wskazanich kompa.

Pozwole sobie przytoczyc moja prywatna korespondecje z Gallusem-tym szpecem od padnietych wyswietlaczy.
Mam nadzieje, ze autor listu nie ma nic przeciwko temu
Cytat:
Re: Wyswietlacz

czasem zdaża się że wystarczy wsadzić MIDa i tyle do tego jeszcze przełączniki oryginalne lub mikroprzełączniki pod osłoną dźwigni zmiany biegów ale to tylko czasami sam nie wiem od czego to zależy i niestety sprawdzenie tylko "organoleptycznie" kilkukrotnie tak mi sie zdażyło ale tylko w wersjach przywiezionych z niemiec z polskich salonów nigdy. jeśli nie masz instlacji pełnej to brakuje kilku sygnałow z kompa ale to kwestia przewodów a nie czujników pozostaja wszystkie czujniki któe są w wielu miejscach np. zbiorniku spryskiwaczy , klockach misce olejowej itp, te sygnaly powoduja wyswietlanie komunikatów o błedach jak ich nie ma masz komunikaty by ich nie było trzeba założyć czujniki lub zapodać na Mida masy w miejsce czujników wtedy błędy znikaja lecz nie działa funkcja informująca oczywiśćie