Toyota Carina E Emotion

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio spotkałem się z oznaczeniem "Emotion" na tylnej klapie Cariny E . Jako że nigdzie nie znalazłem opisu tej wersji powyższego modelu Toyoty - proszę "oświeccie" mnie i skrobnijcie kilka słów, zaspokajając tym samym moją niezdrową ciekawość.Będę niezmiernie "dźwięczny" of course

z tego co pamiętam to była piewrsza specjalna edycja na zmajstrowanan na Polski rynek - miała na pewno alufelgi, a co więcej to niestety nie pamiętam...

Znaczkiem Emotion była oznaczana Carina sprzedawana w promocji. Nie pamiętam dokładnie, ale albo to była akcja promocyjna z dołożeniem peceta do bagażnika, albo jakiejś promocji pod koniec produkcji tego modelu.

Na bank miały te same silniki co poprzednie modele.

Taka Carina stoi czesto na Gdańskiej blisko Zielonej - moze tam ja widziales ?

Cytat:
2003-11-05 08:20:23, Deeno pisze:
Taka Carina stoi czesto na Gdańskiej blisko Zielonej - moze tam ja widziales ?

Niestety, widziałem pod Matką-Polką .Gdańską jeżdżę ostatnio rzedziej odkąd się stamtąd wyprowadziłem

Z tego co wiem to była to promocja w 1996 bądź 1997 roku, dotyczyła "ubogich" wersji XLi.
Jedna taka jeździ po Starogardzie ale nigdy nie mam czasu zapytać.

Dzięki wszystkim za informacje Coś niecoś się dzięki Wam dowiedziałem... Pozdrawiam

No i już wszystko wiem.
Tak jak pisałem była to promocja w 1997 roku kiedy wchodziły już Ave. W ramach promo dodawane były alusie i spojler na klapę. I to wszystko.

hmm a byly jeszcze siakies inne modele na Europe wypuszczane pod koniec produkcji carinki lub w jej trakcie??

Jesienią 1997 szukałem samochodu, Carina 1.6 była jednym z moich najmocniejszych typów, ale nie zauważyłem wtedy jakichś szczególnie doposażonych wersji. Mojej połówce zależało szczególnie na poduszce pasażera, a takiej nie można było nawet w opcji. Klimę można było zamówić, ale kosztowała ok. 5000.
I kupiłem Carismę...

A słyszeliście może o wersji SLi Cariny?

Cytat:
2003-11-07 12:25:08, TURBO pisze:
A słyszeliście może o wersji SLi Cariny?

Fatamorgana. Nie było takiej.

Cytat:
2003-11-07 13:20:28, Micaj pisze:

Fatamorgana. Nie było takiej.

A czy to też fatamorgana

Z zewnątrz OK! tylko w środku waściciel nie dba, up........a cala a fe fe fe. Ale ogólnie ciekawy jestem co to za SLi??????

Pozdroofka

Cytat:
A czy to też fatamorgana

A gdybym napisał na swojej stronie, że mam Carinę YLi to też byś dumał tydzień co to za wersja?
Czy pomyślałbyś raczej, że kolo może wpisał Y zamiast G albo jak już jest ze Szwecji czy cuś w ten deseń to może moja przeglądarka inaczej ustawia znaki albo cokolwiek innego.
No, ludzie, nie można opierać się na danych z jakiejś prywatnej strony internetowej.
Carina "cywilna" była produkowana w wersjach XLi, GL i GLi.

Cytat:

.. i GTI

A wczoraj jechalem kawalek za Emotion. Ladne felgi miala.

Cytat:
2003-11-13 09:39:34, CarinaGTI pisze:
Cytat:

.. i GTI

Oj, przecież specjalnie napisałem "cywilne" wersje, żeby Carinus albo CarinaGTI mogli sobie dopisać - "nie zapominaj o wersji GTI, która jest najlepszejsza na świecie". Muszę skończyć z tą socjotechniką

musze dorzucić swoje 0,03 zł, po wsi stołecznej jeżdżą dwie (!) Cariny E 1.8 Si !!!
Jak widziałem pierwszą (czerwoną) to się zdziwiłem dosyć mocno (literka "S" czerwona), już gdybałem czy ktoś sobie znaczka nie doczepił, ale kilka dni później zauważyłem druga (chiba granatową)

Było to ze dwa lata temu, więc niewiele pamiętam, choć zdaje mi się że stylistycznie przypominały Carinki Gti, ale oczywiście z wycięciem na jedną rurę wydechową...

Znalazłem jeszcze taką Carinę

[ wiadomość edytowana przez: TURBO dnia 2003-11-13 17:21:26 ]