MotoNews.pl
4 Pływające obrot 126p (31025/0) - NT

Pływające obrot 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Mam problema Czym mogą być spowodowane pływające obroty? jak go na luzie wykręce na 2000obr to po paru sekundach obroty zaczną sopadać, spadna do trochu powyżej 1000. analogicznie jak wkręce na 3000 to spadną do ok 2200.
Zapłon oki, wczoraj ustawiony (aparat wyczyszczony, ustawiona przerwa, elektroniczny moduł), Gaźnik chyba oki, niedawno zmieniony zawór iglicowy, oś pływaka, dysze, uszczelki itp. ustawiony na analizatorze spalin. Pomóżcie

Aha efekt tych badziewui jest bardzo uciązliwy np przy 40kmh na 2 biegu ciężko się jedzie, szarpie itp.

Zobacz czy nie blokuje Ci się przepustnica.

Wymień świece zapłonowe i przewody wys.nap.

To raczej nie przepustnica, bo by mu obroty nie spadały, tylko właśnie po ujeciu gazu zostawaly na tym samym poziomie.

Mi to wygląda na gaźnik . Na starym gaźniku tak miałem no może coś podobnego (tzn. na luzie wkręciłem go na obroty to schodził pomału a później sam sobie zmieniał - skakał raz 1000, raz 1200, 1500 itd...), no i zmieniłem gaziora i pomogło.

Ja ogólnie stawiam na "fałszywe" powietrze. Nie wiem czy trafiłem jak ślepej kurze ziarno ale takie jest pierwsze moje podejrzenie

ja mysle ze do gaznika dostaje sie lewe powietrze ja mam podobnie bo jedna sruba od gaznika nie trzyma i cos mi gwizda i mam takie wahania obrotow

ja też obstawiam lewe powiatrze - pewnie wydmuchało uszczelki.. moze pękła podstawka... u mnie to się dzieje regularnie co 2 miesiące mniej więcej - początkowo obroty spadają i stopniowo silnik gaśnie, w następnej fazie obroty są aż za wysokie
tak się zastanawiam, bo mam wywalone dno pod filtrem powietrza - i to chyba wina tego.. macie może jakiś pomysł, z czego zrobić trwalsze uszczelki??

jak juz tem temat to moze mi powiecie co zrobic gdzy gaznik u podstawy ma ksztalt zaokraglony i nie przywiera dobrze do podstawki zesazlifowac to czy wstawic grupsza uszczelke .takie samo pytanie jak kolega nizej z czego ja zrobic

Też bym stawiał na gaźnik. Co do wypiłowywania gaźników dzisiaj wypiłowałem dwa(DamianS - Twój stary gaźnik wygląda już niczym fabrycznie nowy ). Robię to zawsze jak komuś regeneruję.