Carina II

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś mi powie jak długo jeszcze pojeżdżę swoją Cariną II? Przejechałem 420 000km i nic jej nie dolega ( dolewam oleju 5l/10000km.) Jeżdżę na gazie od 220 000km. Ciągle oryginalne sprzęgło. Chciałbym już zmienić na nowsze a tym dojeździć aż stanie, ale jak na razie nie zanosi się na to. Kto i ile przejechał więcej niż 500 000km?

Cytat:
2003-11-22 18:37:13, wrk1 pisze:
Czy ktoś mi powie jak długo jeszcze pojeżdżę swoją Cariną II? Przejechałem 420 000km i nic jej nie dolega ( dolewam oleju 5l/10000km.) Jeżdżę na gazie od 220 000km. Ciągle oryginalne sprzęgło. Chciałbym już zmienić na nowsze a tym dojeździć aż stanie, ale jak na razie nie zanosi się na to. Kto i ile przejechał więcej niż 500 000km?

Coś mi się wydaje że długo będzie jeszcze jeżdzić.
Chyba się nie doczekasz

A tak poważnie, Cariny II to solidne auta , taki przebieg dla tych aut to raczej nie jest gigantyczny przebieg więc wątpię żeby niedługo samochód przestał jeżdzić.

No ladnie ,ja tez mam carinke II 2.0 i przebieg tylko ok.350kkm w tym 130kkm na gazie.Niestety zmienialem uszczelniacze i pierscienie bo tez brala olej.Ale potwierdzam ze jest lepiej wykonana niz carina E pod wzgledem trwalosci podzespolow i dynamiki jazdy,tego sie nie da ukryc.Niestety idzie na wiosne na sprzedarz bo dwoch autek nie ma sensu trzymac.

Fakt. Prawda jest taka, że cariny II były montowane w Japonii i tylko nieliczne cariny E (te z roku 1992 i kombi).
Wiecie jak to jest - japońska precyzja itp
PS
Moja carina 2.0D ma dopiero 170tys także jeszcze się nie wypowiadam co do trwałości

Jak mi jakiś mechanik powiedział 200 000 to sie silnik w Toyocie dociera

Cytat:
2003-11-22 18:37:13, wrk1 pisze:
Czy ktoś mi powie jak długo jeszcze pojeżdżę swoją Cariną II?

Hmmm wróżkami nie jesteśmy, ale jak trafiłeś w dobry egzemplarz, to będziesz jeździć i jeździć

Cariny II są nie do zdarcia, tak słyszałem.