Spojler na klapie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
Pytanie dotyczy ww spojlera. Mam zamiar kupić tę ozdóbkę i chciałem się dowiedzieć czy przyklejać, czy przykręcać go do klapy ?
Jak Wy macie go przymocowany ?
Chodzi mi o ten najbardziej popularny spojler, jak np. u Łukasza, Tomka M. czy MaćkaGT

Ktoś kiedyś napisał, że od spodu klapy są nawet zaznaczone miejsca, gdzie należy wiercić. Ja spoilera nie mam (jestem za biedny), ale bałbym się kleić.

ja mialem przykrecany ale w sumei zaluję ponieważ odkształcił klapę....lepiej przyklejać unikniesz tego a w dodatku zawsze możesz zdjąć jak ci sie znudzi i dziur nie będzie

co z tego ze sa miejsca na przykrecenie standardowego... ja jestem teraz za klajem klej jest lepszy bo mneij inwazyjny a rownie silny, widziałeś Bartka? on to swoje ogromne skrzydło ma przyczepione na klej... nie ma sie czego bać

[ wiadomość edytowana przez: Lasombra dnia 2003-11-14 10:52:58 ]

Cytat:
dziór nie będzie

dziur nie będzie - tylko wyżarty od kleju lakier

Tak, ale jedna dziurka musi być - na kabelek
Więc i jedna i druga metoda jest "defektotwórcza"
Ale coś trzeba wybrać

Co wy tak te dziury przeżywacie? Macie dziurę na antenę? Macie dziury na spryskiwacze? Macie dziury na boczne kierunki? Wystarczy dobrze zabezpieczyć otwór i tyle.

Ja mając przyklejony spoiler bałbym się rozpędzić powyżej 120 km/h śruby to śruby - na pewno trzymają solidniej.

Mój jest mocowany na śruby. Klapa bagażnika jest przewiercona na wylot w oryginalnie do tego przeznaczonych miejscach - jak zajrzysz pod klapę, to zauważysz tam po dwie z każdej strony takie niby wgłębienia na śruby. Pomiędzy spojlerem a klapą, tam gdzie opierają się nóżki spojlera, jest włożona warstwa uszczelki gumowej. Dziury po wywierceniu zostały zabezpieczone specjalnym środkiem antykorozyjnym.

Te "wgnioty" na śruby mam na klapie
A co z kabelkiem - macie trzeci otworek ?

Jeden koles z mojego osiedla ma zielona esperyme z suuper spoilerem, wyglada tak jak normalny, najbardziej popularny spoiler ale caly tyl jest w diodach i dziala jako swiatlo stopu ( jak hamuje to caly tyl spojlera sie swieci ) i jako kierunkowskazy przy wlaczeniu kierunku, odpowiednia czesc spoilera miga ( szerokosci jakies 20-25cm ). Takie cos byl sobie chetnie zalozyl ale ciekaw jestem gdzie on to dostal.

Cytat:
najbardziej popularny spoiler ale caly tyl jest w diodach i dziala jako swiatlo stopu ( jak hamuje to caly tyl spojlera sie swieci ) i jako kierunkowskazy przy wlaczeniu kierunku, odpowiednia czesc spoilera miga

i naprawdę ładnie to wygląda ????
bo po przeczytaniu opisu wyobraziłem sobie spoiler a'la Biedronka

no wiesz, mi sie baaardzo podoba, ala biedronka to to nie wyglada, musze kogos dorwac z aparatem cyfrowym, lub z komorka z aparatem, pogadam z wlascicielem i zrobie tego fotki.

Jakis miesiac temu bylem w ASO w Gdansku na ul. Hallera zobaczyc co tam maja ( kiedys stal tam Chariman ) wchodze a tu widze w salonie tico, lanosy i garbusa!!!!! to mnie rozbroilo!!, Jakis facet podchodzi i sie pyta w czym moze pomoc ja mu mowie ze chce sie dowiedziec po ile jest spoiler na klape bagaznika do espero, on mi wyjechal z cana 700zl , ja sie pytam czy z polakierowaniem, on na to ze nie, to dawalem oznaki ze nie bardzo chce go kupic a on na to ze poalkieruja mi go za darmo i dadza do tego rabat 50zl , wystarczy ze wplace zaliczke 100zl a na nastepny dzien mam spoiler gotowy. Nie chcialem mowic facetowi co o tym mysle a ze widzialem ze mu na tym bardzo zalezy to powiedzialem ze spytam sie ojca i ze jutro oddzwonie. Od razu sie zapytalem czy ma moze plakat espero ( taki duzy co to w ramkach w salonach wisza ) facet poszedl poszukac na zaplecze i niestety nie byla, sadze ze gdyby byl to bym za friko go dostal, a poluje na ten plakat od dosc dawna. Po powrocie do domu powiedzialem ojcu o tym spoilerze, on to wysmial ( nie dziwie sie ).

Cytat:
on mi wyjechal z cana 700zl

Faktycznie w ASO mieli spojlerki w tych cenach - produkt był wysokiej jakości - sprowadzali to z Niemiec.... ale czy tak czy siak cena z księżyca.

Z drugiej strony kolega kupil spoiler do audi 100 na gieldzie za 100zl i przy predkosci powyzej 100km/h on szumi jak by jechal ze 200km/h , Nieraz cena = jakosc

RICO_ prawdopodobnie twój kolega źle go zamontował. Jeśli to wysoki spojler to kąt ulożenia ma tu b. dużą wagę przy niskim nieco mniejszą, jeśli np. przypiłowywał nóżki to mogło tak się stać.

P.S ja za swojego od Acorda na giełdzie dałem 160 zł i jest w ogule go nie słychać

A gdzie w Warszawie można by kupić taki spojlerek i za ile?

Cytat:
2003-11-14 12:59:31, RICO__ pisze:
Jeden koles z mojego osiedla ma zielona esperyme z suuper spoilerem, wyglada tak jak normalny, najbardziej popularny spoiler ale caly tyl jest w diodach i dziala jako swiatlo stopu ( jak hamuje to caly tyl spojlera sie swieci ) i jako kierunkowskazy przy wlaczeniu kierunku, odpowiednia czesc spoilera miga ( szerokosci jakies 20-25cm ). Takie cos byl sobie chetnie zalozyl ale ciekaw jestem gdzie on to dostal.

nie wiem czy o tym samym mowimy
na gorze jest z polerowanego plastiku na calym spojlerze diody
rogi swieca jako pozycje a srodek jako stop
przy wylaczonych swiatlach pozycyjnych caly dziala jako stop

koszt u mnie 400zl pytalem wczoraj

Armani, tak to jest wysoki spoiler ( audi 100 z takim spoilerem wyglada do dupy ) sprzedawca powiedzial zeby zamontowac tak jak jest, niczego nie zmieniac i bedzie na 100% dobrze, po testowaniu spoilera i po tej wichurze wracamy na gielde a tam szukaj wiatru w polu, kolesia nie ma. Myslal kolega o przycieciu dolnej czesci ale od razu zrezygnowal gdyz ma przymocowane na sruby i gdyby cos cial to musialby albo rozwiercic dziury na sruby w spoilerze ( w koncu bylbny inny kat ) albo zrobic nowe w spoilerze i w bagazniku. Procze tego musialby pojechac do kogos co sie na tym zna bo nie wiadomo jak przyciac, o ile zeby nie bylo gorzej. Zrezygnowal z jakiejkolwiek interwencji i jezdzi tak jak jest.

Cytat:
2003-11-14 12:59:31, RICO__ pisze:

Ludzie mówicie że jak ktoś ma spryskiwacze z diodami to do WT się nadaje a światła obrysowe czy taki spojler to już niby nie ???
(ja sam nie mam takich spryskiwaczy ale mnie one nie denerwują.)
Odrazu mówię że nic do tego typu spojlerów nie mam (ani obrysów) chodziło mi tylko o pokazanie niekonsekwencji.