Airbag

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam takie pytanie - czy warto instalować airbag w aucie, które seryjnie nie posiadało poduchy. Niby używa się jej tylko raz, ale chyba warto ją mieć kiedy potrzeba... Czy ktoś już dokonywał takej przeróbki? Jeśli tak - jakie są opinie?
Pozdr.,
Wrolo

Kosztowałoby Cię to więcej niż połowa wartości Esperaka...

Warto, jeśli dostaniesz jakąś tanią kompletną poduchę ze sterownikiem (na szrocie albo w rozpadającym się ASO).

W innym wypadku nie warto.....

No właśnie mam taką okazję - przynajmniej tak mi się wydaje - kierownica + airbag + sensory za niewielkie pienądze. Nie wiem tylko z kim rozmawiać o instalacji / wymianie w miejsce seryjnej kierownicy. A co Wy podpowiecie?
Wrolo

Myślę ,że taką wymianę można powierzyć tylko dobremu ASO lub jakiemuś specjalistycznemu zakładowi zajmującemu się tylko AIRBAGAMI....

Cytat:
2003-11-22 15:56:59, wrolo pisze:
No właśnie mam taką okazję - przynajmniej tak mi się wydaje - kierownica + airbag + sensory za niewielkie pienądze. Nie wiem tylko z kim rozmawiać o instalacji / wymianie w miejsce seryjnej kierownicy. A co Wy podpowiecie?
Wrolo

Radze popytać w Aso. Jeśli to okazja to można spróbować. Aczkolwiek sam nie chce nigdy sprawdzać skuteczności poduszki, bez napinaczy pasów

Zoltar fakt ,że bez napinaczy może być niebezpieczniej.... ale jednak wydaje mi się ,że i tak dużo lepiej niż bez poduchy..... - ktoś to chyba w tym całym DU testował na crash testach???? mam nadzieję