Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() DamianS F&F Sympatyk Mercedes 230E Wola | 2003-03-11 00:43:04 czytaj mojego posta Dziwne odgłosy [126]
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=10752&f=25 |
![]() Swiko Fiat 126p Gliwice | 2003-03-11 07:41:27
Widzę że nie tylko ja mam taki problem ![]() P.S. DamianS, to nie jest nic z tych rzeczy chyba. Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: Swiko dnia 2003-03-11 07:45:33 ] |
kirck ryki | 2003-11-19 18:19:51 to moga bys sworznie tlokowe moze masz niewlasciwe spalanie mieszanki |
![]() NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2003-11-19 18:39:37 tez mam odglosy
takie dziwne klekoty ale znikaja dokladnie po przejsciu 2700 rpm w sumie to jak go gazowalem na wolnych obrotach to czarne blachy od chlodzenia lataly bo niektore to sie na dwu srubkach trzymaja. Zauważyłem minimalną różnicę jak sie dociskałem drewienkiem (na codzien uzywanym do odpału R2 ![]() ![]() pozdrowki |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator 5x126 Cracovia | 2003-11-19 20:35:29 U mnie własnie tez cos takiego wystepuje , nie wiem co to może być myślałem że klawiatura jest wylatana i dlatego bo po pierwszej regulacji ustało a po 1500 kilometrach problem powrócił , powtórna regulacja nie pomogła , natomiast zauważyłem że dzieje sie tak przy pierwszym odpaleniu auta , dźwięk wtedy nasila sie (klekotanie) natomiast jak zgasze auto i odpale po paru minutach dźwięk jest o wiele mniej nasilony , stawiam na to że może byc juz rozwalona głowica zawory itd
po zimie motor bedzie rozbierany wymieniana głowica więc zobacze wtedy mnie przy tym trapi jeszcze jeden problem (efekt dźwiękowy) po odpaleniu samochodu i niekiedy podczas jazdy słysze wybuchy w filtrze powietrza , jest to rzecz z którą nie potrafie sobie poradzić tak samo jak klekot |
![]() Simon_126 F&F Sympatyk /F/I/A/T/ CCS Nowy Sącz | 2003-11-19 20:40:11 To klekotanie - ja też mam i to są szklanki popychaczy wyjechane a wybuchy w filtrze powietrza to nie w filtrze powietrza tylko na odcinku gaźnik dolot (nie dochodzi do filtra tylko ładuje do kolanka) i to też mam ale na zimnym silniku i jest to normalne po przeróbce dolotu lub braku tłumika szmerów lub / i filtra powietrza.
Pozdrawiam |
black_panther 126 1.1, Focus 1.8 T ... Gorzów Wlkp. | 2003-11-20 16:19:02 strzelanie w gaznik to tez moze byc zapłon, jak mi walił w gaznik to przyspieszałem zapłon a jak wali w tłumik po zgaszeniu autka to wiadomo ze jest z puzny. a jak przestawisz zapłon to i gaznik tzra regulować na nowo. co do klekotów to norma i do słuchania przydaje sie rurka ale tzra uważać na ucho hehehe tak ze ostrożnie-zawsze to łatwiej dostępne niz stetoskop.
pozdro |