Tuning DOHC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytałem Chojnackiego ostatnio o cene przeróbki GTX dla silnika DOHC z fiata 131,132, Argenta więc jakby to kogoś interesowało to koszt przeróbki wynosi 1500 zł tylko trzeba jeszcze kupić wałki do tego np od Świątka czyli kolejne 800 zł. Impreza troche droga ale potem ile radości z jazdy

To wiecej u niego kosztuje zrobienie jednostki 1500 niz dohc ?! Jak ja wysyłałem do niego pytanie o koszt przeróbki to napisał 800zł robocizna,a za dodatkowe rzeczy, uszczelki, tloki, panewki itd itp. które wchodzą w koszt roboty silnika napisal ok 2000-2200zł.
Więc spytaj się dokładnie czy sama robota czy całkowity koszt !

Hmm ale skoro trzeba jeszcze mieć dodatkowe rzeczy: tłoki, uszczelki, panewki itd itp, to co on robi od razu remont silnika czy jak ... ?? Dopytam sie w razie czego dokładnie o tą cene (ja pytałem o silnik 1600 z przebiegiem ok 60 tys).

W sumie tuning to to samo co remont generalny silnika, tylko poprawia sie dodatkowo niedoróbki fabryczne. A po 60tys. napewno istnieje jakieś zużycie silnika czyli przy ew. tuningu silnika bez wymiany zużytych elementów uciekają cenne koniki

..hmmm...

ja szukam kogos kto zrobi mi głowice z 1608 zgodnie z "papierami" abartha"....

w sobote bede u Wozowicza....zobacze co ten powie;]

a co myslicie o Heinrichu?

Tune silnika powinno się robić z 100% sprawnych silników i Chojnacki tak robi.Wątpie aby zrobił coś w silniku bez wymiany części które się do tego kwalifikują(wiem z własnego doświadczenia).A jeżeli już to nie da na to gwarancji niestety....

qba -a papiery abartha masz ?! podziel się z nami wszystkimi.