(O)MEGA problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.
Mam problem z radiem w oplu omedze.(omega "B" 3.0 V6 24V `97 rok) Wyjąłęmm fabryczne radio i wlożyłem swojego sony i gdy go włączam nie wykrywa wogóle płyty(nie przełącza sie w tryb cd jest tylko radio i aux) dopiero gdy wyjme płyte i wloże ją ponownie to zaczyna grac. Jak wylącze zapołon na kilka sekund i wlącze ponownie to jest dobrze ale gdy zaplon jest wyloączony dluzej niz minute czy dwie to po ponownym włączeniu znowy nie wykrywa plyty. Radio ma jakies 4 -5 miesięcy i w innym samochodzie chodzi bez problemu. (sony cdx- 1000TF)
I jeszcze jedno jakby ktos mial jakąś ksiązke obslugi do tego modelu lub chociaz co oznaczają wszystkie komendy wyswietlane na komputerze pokladowym to poprosze.

Odnoszę wrażenie że ktoś tam dłubał przy instalacji. Wyłączenie stacyjki nie powinno zdejmować napięcia z radia a u Ciebie prawdopodobnie tak się dzieje.

Cytat:
Wyłączenie stacyjki nie powinno zdejmować napięcia z radia

A otoz i powinno. Kabelki zasilajace sa dwa. Jeden ktory dostarcza prad tylko przy wlaczonej stacyjce i drugi ktory dziala all time... mozna wybrac jak podlaczyc.

Twoje sony potrzebuje stalego zasilania, inaczej nie zapamietuje ustawien. Kilkusekundowe wylaczenie stacyjki i odciecie pradu nic nie zmienia bo rozladowuja sie kondensatory i podtrzymanie pamieci jeszcze chwile dziala.

Przelacz kabelek zasilajacy i bedzie GIT !!

Jaka instalke miales oryginalnie ?? BOSE ??

samo przelaczeniie na przewod gdzie jest caly czas napiecie nic nie pomogło, ale wyrwalem z kostki radia dwa przewody(pomaranczowo biały i jeszcze jakis ) i teraz jest dobrze.

Nie wiem dlaczego tak sie działo ale wazne ze jest ok

Dzieki za rady.