| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Marcin_N Samara 3d Żyrardów | 2003-11-18 09:04:14 witam.
Mam problem z radiem w oplu omedze.(omega "B" 3.0 V6 24V `97 rok) Wyjąłęmm fabryczne radio i wlożyłem swojego sony i gdy go włączam nie wykrywa wogóle płyty(nie przełącza sie w tryb cd jest tylko radio i aux) dopiero gdy wyjme płyte i wloże ją ponownie to zaczyna grac. Jak wylącze zapołon na kilka sekund i wlącze ponownie to jest dobrze ale gdy zaplon jest wyloączony dluzej niz minute czy dwie to po ponownym włączeniu znowy nie wykrywa plyty. Radio ma jakies 4 -5 miesięcy i w innym samochodzie chodzi bez problemu. (sony cdx- 1000TF) I jeszcze jedno jakby ktos mial jakąś ksiązke obslugi do tego modelu lub chociaz co oznaczają wszystkie komendy wyswietlane na komputerze pokladowym to poprosze. |
DrA eS ... | 2003-11-22 11:17:08
A otoz i powinno. Kabelki zasilajace sa dwa. Jeden ktory dostarcza prad tylko przy wlaczonej stacyjce i drugi ktory dziala all time... mozna wybrac jak podlaczyc. Twoje sony potrzebuje stalego zasilania, inaczej nie zapamietuje ustawien. Kilkusekundowe wylaczenie stacyjki i odciecie pradu nic nie zmienia bo rozladowuja sie kondensatory i podtrzymanie pamieci jeszcze chwile dziala. Przelacz kabelek zasilajacy i bedzie GIT !! Jaka instalke miales oryginalnie ?? BOSE ?? |
Marcin_N Samara 3d Żyrardów | 2003-11-22 18:19:44 samo przelaczeniie na przewod gdzie jest caly czas napiecie nic nie pomogło, ale wyrwalem z kostki radia dwa przewody(pomaranczowo biały i jeszcze jakis ) i teraz jest dobrze.
Nie wiem dlaczego tak sie działo ale wazne ze jest ok Dzieki za rady. |