| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gacek_kozik Fiat 126/ Renault Me ... Nowy Sącz | 2003-11-25 13:15:19 O ile pamientam to z chamulcami w starszych malcach zawsz sa dobre jaja.Generalnie to sa chmulce wiec odpowiadaja za bezpieczenstwo...itd wiec szkoda oszczedzc 10 pln ! kup sobie jeszcze jeden tym razem lewy cylinderek(taki sam oczywiscie) prawidlowo zamontowany powinien rozwiazac problem.Teraz mala rada jesli chodzi o chamulce to raczej wszystko wymieniaj parami w pewien sposob ulatwia to potem zycie choc czasami da sie to pominac.Zalwazylem tez ze jesli unika sie gwaltownych chamowan na nowych chamulcach(docieranie) dzialaja potem skuteczniej.Pozdrawiam. |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2003-11-25 13:44:18 Hamulców w malcu tanim sumptem niezrobisz...
Ja musiałem wymienić (właściwie dolać) płyn hamulcowy, niedługo potem posypała się pompa. Zregenerowałem ją, wymieniłem bębny z przodu, wszystkie szczęki i jeden cylinderek. Teraz hamulce mam jak żyleta. Oczywiście znowu nowy płun hamulcowy (dot4) i porządne odpowietrzenie. Na pocieszenie dodam, że jak masz pomoc kolegi to wszystko zrobisz sam. |
Krzemowy Fiat 126 Skoczów | 2003-11-25 23:44:34 A tarczówek może byś nie wolał? |