Linka prędkościomierza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem dot. linki prędkościomierza: przy prędkości pow 40km/h zaczyna szumieć strasznie (szum dobiega z bagażnika), a wskaźnik szaleje (jadąc 40 licznik szaleje pomiędzy 0-140).
Linke wymieniłem, ale to pomogło na 1 dzień.Następnego dnia jak wsiadłem było to samo.
Licznik jest od FL

Spróbój wyjąć nasmarować i ponownie włożyć

Cytat:
2003-11-23 16:01:16, Kaszlarz_20 pisze:
Spróbój wyjąć nasmarować i ponownie włożyć

Możliwe, że przy skrzyni dobrze nie siedzi. Czasami wystarczy poprawić.

Ale to by się już zatarła po dosłownie jednym dniu????Stara linka chodziła i chodziła. Przy skrzyni jest na pewno dokręcona. Spróbuje ją wyjąć jescze raz i nasmaruję.

to nie linka nawaliła tylko rozleciał Ci się mechanizm w budce prędkościomierza, wymien go i po sprawie

A ile może kosztować mechanizm w budce prędkościomierza?????

szkoda, że mieszkasz tak daleko, bo ja mam dwie "budy", jedna w całości z białymi zegarami, druga w częściach..

przyczyną może też być reduktor przy skrzyni biegów

w maluchu wystepuje kilka długości linek dlatego trzeba wybrać odpowiednią do pancerza

ja miałem taki numer że założyłem za długą i wogóle nie chciało działa skrzeczało waliło i wskazywało tak ze skakało

Cytat:
2003-11-23 20:21:25, widynek pisze:
szkoda, że mieszkasz tak daleko, bo ja mam dwie "budy", jedna w całości z białymi zegarami, druga w częściach..

Jak byś mógł podaj mi jakieś namiary swoje, bo bywam czasem w Krakowie (np. raz na miecha). dolar1@interia.pl

A co do twojej wypowiedzi lukaszc to powiem tyle, że wymieniłem linkę razem z pancerzem i wszystko elegancko pasowało i było tej samej długości bo sprawidziłem.

[ wiadomość edytowana przez: dolar dnia 2003-11-23 22:13:25 ]

Cytat:
2003-11-23 20:24:50, lukaszc pisze:
przyczyną może też być reduktor przy skrzyni biegów

w maluchu wystepuje kilka długości linek dlatego trzeba wybrać odpowiednią do pancerza

ja miałem taki numer że założyłem za długą i wogóle nie chciało działa skrzeczało waliło i wskazywało tak ze skakało

w maluchu są 2 długości linek krótka do starego typu (kapliczka) i długa do nowego typu, po za tym pierwsze słyszę coś na temat jakiegoś reduktora