| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
darq LOB MEMBER SENATOR C30SE Warszawa | 2003-12-06 02:42:55 Możliwe są następujące powody: czujnik obrotów wału korbowego, nieszczelność w dolocie, tzw lewe powietrze (te dwie możliwości bardzo prawdopodobne), przepływomierz (w tym przypadku powinien na gazie chodzić dużo lepiej niż na benzynie).
"Silnik krokowy", o który pytasz to nie żaden silnik tylko rodzaj zaworu elektromagnetycznego. Ta część psuje się bardzo rzadko i sprawdzenie jej zostawiłbym na sam koniec. Czy przypadkiem gazownik nie odłączył Ci kontrolki silnika, żeby właśnie nie straszyła? Z C20NE tak już jest, że mechanicznie jest nie do zajechania, ale wszelkie jego elektryczne i elektroniczne pozdespoły lubią płatać figle |
ROBERTHO LOB WETERAN 2xV6 K C H | 2003-12-06 15:55:24 Co do wypowiedzi Darq wykluczyłbym czujnik położenia i prędkości wału korbowego.
A co do ceny "silnika krokowego" ja za używany zapłaciłem 100zł (a mój okazał się dobry) |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-12-08 09:00:48 W C20ne nie ma silnika krokowego.
Jest regulator biegu jałowego i on nie jest przyczyną blędnej pracy silnika. Wieksza cześć gazowników tak twierdzi, bo nie jest w stanie przyznać sie do tego, że instalka jest źle zalożona. Owszem ten regulator może sie zabrudzić tylko wtedy gdy pomiędzy nim a filtrem powietrza jest dziura przez, którą wnika powietrze (czasami jest to efekt instalki gazowej). Kontrolkę błedów pewnie masz odłaczoną stad brak błedów. Problemem w tym samochodzie jest instalcja gazowa i teraz bedzisz wyminiał, podmieniał, aż w koncu znajdziesz przyczynę. To trzeba wziąć pod uwagę podczas montażu instalki gazowej. [ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2003-12-08 09:23:55 ] |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-12-09 08:55:43 Od strzałow to najczęściej pada przeplywomierz. |