Tyrkotanie z silnika ? [126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam dziwne tyrkotanie z silniczka....jak jade z górki to ustaje ....co o tym sądzicie ???

A jesteś pewien że to silnik? Może też być skrzynia. Jeżeli jednak silnik to raczej coś koło rozrządu.

Hmm u mnie tez było tyrkotanie pod górke.
Wystarczylo podciagnac reczny i po klopocie ..........
w elegancie mialem to samo kombinowalem z silnikiem a tyrkotały bebny ....

hmmm rozrząd przejechał ze 3 tyśkm... a co do tego tyrkotania to jakby jezszcze troszke tracił moc wtedy jak tyrkoce...i dzieje sie to przy wcisniętym mocno pedale albo do dechy przy lżej jest duzo lepiej (może aparat sie kończy? )

Spalanie stukowe
Teraz szczaiłem tyrkotanie jest ....

Cytat:
2003-10-23 08:08:58, CZUCZU pisze:
Spalanie stukowe
Teraz szczaiłem tyrkotanie jest ....

stukowe ??? i co teraz mam zrobić ?

Generalnie to upewnij się że to jest spalanie stukowe.
Spalania nie ma gdy silnik jest zimny, występuje dopiero gdy porządnie się rozgrzeje.

Cytat:
2003-10-23 10:25:18, Art126 pisze:
Generalnie to upewnij się że to jest spalanie stukowe.
Ogólnie spalania nie ma gdy silnik jest zimny, występuje dopiero gdy porządnie się rozgrzeje.

jak jest obciążony to czuć to bardzo mocno...a na zimnym też to występuje tylko troszke słabiej

Ja bym zaczał od zalania lepszego paliwa, tzn spuścił to co masz do baniaków i zalał troche 98-ki

Cytat:
2003-10-23 13:05:46, Art126 pisze:
Ja bym zaczał od zalania lepszego paliwa, tzn spuścił to co masz do baniaków i zalał troche 98-ki

wczoraj tankowalem na innej stacji ale nic sie nei poprawiło

a co do 98 bez ołowiowej... to sie nic nie stanie jak ją zatankuje ???

Można najpierw zacząc od dokładnej regulacji silnika. Głównie chodzi tu o zapłon!! Dopiero wtedy jeśli i to nie pomoże to proponuję zacząć testy z innym paliwkiem!! To jest moja metoda!!

Cytat:
2003-10-23 13:13:46, simon_pg pisze:
Można najpierw zacząc od dokładnej regulacji silnika. Głównie chodzi tu o zapłon!! Dopiero wtedy jeśli i to nie pomoże to proponuję zacząć testy z innym paliwkiem!! To jest moja metoda!!

akurat z zapłonu jestem totalnie zielony

No to już wiemy czemu terkocze Poproś kogoś by Ci wyregulował!! I nauczył przy okazji!!

Zgodze się z resztą! Najpierw ustaw zapłon. Jeśli nie pomoże to zatankuj 98 (jak raz zalejesz więcej oktanów nic się nie stanie).

Jeśli to stukowe powinno ucichnąć.

nom więc...prosze Kogokolwiek

Uwaga nadciągam! Będzie kolejna inwazja mocy!!!

O której mniejwięcej będziesz ? Poprostu jesteś ... BIG

z góry thx

i pozdrawki

DamianS

co nastąpiło : zapłon na 25 stopni i źle ustawione zawory

aha i jeszcze przerwa w aparacie zapłonowym a właściwie jej brak