Jak kupić sprawną DE-fe, na co zwrócić uwagę??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie czyli jakie są najważniejsze punkty do sprawdzenia w DE-fie przy jej kupnie!! mechanika, blacha itp?? czego szukać, na co uważać??
Pozdro!!!
Wyszukiwarka nie działa już chyba od 2 tygodni!! dlatego ten post!!

A tak właściwie to czemu wyszukiwarka nie działa ??? to takie pytanie troche nie na temat ale mnie denerwóje brak wyszukiwarki

A tak właściwie to czemu wyszukiwarka nie działa ??? to takie pytanie troche nie na temat ale mnie denerwóje brak wyszukiwarki

co to jest defa???

Też mnie wkurza jej brak ale zauważyłem że na stronie klubowej Łady i FSO Autoklub też nie działa!!

Cytat:
2003-11-24 16:20:30, goorek pisze:
co to jest defa???

Dobre pytanie. DeeF to jeszcze rozumiem (Duzy Fiat- czyli DF) Ale to rodzaj meski.

Defa jest to skrót od DUŻA FIATA Ale przeca trzeba pomoc koledze!
-Najważniejszym elementem DEFY jest kasta inaczej buda tudzież nadwozie.Jako,że ów element lubi troszkę rdzewieć trzeba zwrócić na to szczególną uwagę.Podłużnice,progi są najważniejsze,oczywiście nie zaszkodzi dobry stan reszty nadwozia, rdzewieć lubią doły drzwi i przednie błotniki.
-Silnik jak silnik ,osobiście uważam go za sprawę drugorzędną albowiem silnik w dobrym stanie można zakupic za grosze
-Skrzynia dobrze jeżeli "piątka"
-Most musi być cichy, bo to cholerstwo jest praktycznie "nienaprawialne" dla przeciętnego mechanika.
DEFY najlepszej jakości pochodza z lat 70-tych, jednak znaleźć takową w dobrym stanie jest bardzo ciężko.DEFY z końca produkcji(90-91) rdzewieją jak cholera, także równiez trzeba uważać.DEFA musi miec gaz, także albo kupić z w miarę nową instalacją, albo kupić tanio i założyć nówkę instalację.
DEFA to bardzo fajna samochoda, napisz jeszcze ile kasiorki chcesz na DEFĘ przeznaczyć.

no wlasnie kosa jak dla mnie to jest DF. czytaj De eF. ja sie tam nie czepiam ale:
Cytat:
jakie są najważniejsze punkty do sprawdzenia w DE-fie przy jej kupnie

powinno jak dla mnie byc : do sprawdzenia w DF-ie przy jego kupnie ))
no chyba ze DE-fa to cos o czym nie wiemy )))

panowie no nie robcie jaj - DF nigdy nie byl kobieta!! no dajcie spokoj!!

Cytat:
2003-11-24 17:01:57, goorek pisze:

'Kopernik byla kobietą!!!'
'A moze cure sklodowska tez?!'

Cytat:
2003-11-24 17:01:57, goorek pisze:

A czy facet może być tak piękny?
Zresztą pomóżcież lepiej koledze zamiast gada ć o płci DEFY,hihi.

[ wiadomość edytowana przez: kaovietz dnia 2003-11-24 18:51:31 ]

Cytat:
2003-11-24 17:14:01, kosa131 pisze:

Cure to ja dzisiaj mialem na obiad, w rosole.
A Skłodowska to po mężu była Curie. Albercik.
...skoro już się czepiać mamy

Ale OT tutaj robicie.

A >> TAK << wygląda buda '72 użytkowana przez jakiegoś dziadka co się mało na konserwacji znał i starał się oszczędzać. Po jego śmierci stał jakieś 3lata w ciemnym garażu

Cytat:
2003-11-24 19:44:21, Race_D pisze:
Cytat:

Ale OT tutaj robicie.

A >> TAK << wygląda buda '72 użytkowana przez jakiegoś dziadka co się mało na konserwacji znał i starał się oszczędzać. Po jego śmierci stał jakieś 3lata w ciemnym garażu

jak juz sie czepiamy to ladny eMeR z tego '72

Cytat:
2003-11-24 19:44:21, Race_D pisze:
Cytat:

Ale OT tutaj robicie.

hmm 72 rocznik z plastikowa deska??

Chyba Race coś popierteges linka, bo to jest jego DF,rocznik 1976.

nie zaden DeeF tylko Fiaciorro Grosso 125p

a wracajac do tematu to 125p niekoniecznie z gazem, kryterium 1 wyboru to dobra buda, ja swojego sprzeta zakupilem za 600pln, nie ma gazu ale buda jak na rocznik 84 jest zajebisa jedybe co do roboty to ogniska rdzy w okolicach klamek listew i innych pierdolek, najgorsza masakra jest gdy zjedzone sa podluznice tylnego zawieszenia, zardzewiale progi to jeszcze nie tragedia gdzyz wszystkie ich elementy (czyli zewn. poszycie, wew. wzmocnienie, oraz podproze) sa dostepne, gorzej z nadkolami i podluznicami

a wracajac do tematu nadkoli mam dwie wewnetrzne czesci nadkoli do 125p lewa i prawa ( to te duze michy widoczne po otworzeniu bagaznika, jakby kto nie wiedzial )

[ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2003-11-24 20:30:49 ]

Cytat:
2003-11-24 20:22:11, kaovietz pisze:
Chyba Race coś popierteges linka, bo to jest jego DF,rocznik 1976.

Tak to już jest jak się ma za dużo tematów pootwieranych na raz. Żeby się czepiać to trzeba się skoncentrować a nie czytać trzy wątki równocześnie
Oczywiście miało być '76 co z resztą bardziej spostrzegawczy mogli zauważyć lookając w mój profil.

ps. jak na FSO AK tu zrobiliśmy, ciekawe czy Koniu też dopisze tu jakies sprostowanie

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-11-24 21:56:12 ]