| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
frytol ferrari 126 elegance Płock | 2003-11-25 15:48:01 no to wymylscie cos na taki problem 4 skrzynia w ciagu 6 miesiecy :/ jezdze ostro no ale bez przesady... zeby mi tak jedynki padaly :/ aktualnie smigam na skrzynce bez jedynki, z grzechoczaca dwojka i wyjaca 4 przerabialem juz nawet temat skrzynki klowej ale to za ekstremalne jak dla mnie jednak (no i ta cena...) wzmacniane skrzynki tez ciut za drogie.... moze powinienem sobie linke od gazu ustawic tak zeby sie nie krecil za wysoko |
gacek_kozik Fiat 126/ Renault Me ... Nowy Sącz | 2003-11-25 16:00:57 Faktycznie dziwne .Jest taki patent z wybierakiem.Trzeba zrobic nowy otwor na wybierak 1 tak zeby kolo wsuwalo sie troche glebiej w choinke.Jak bedziesz chcial znac to dokladniej to pisz. |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-11-25 17:02:16 proponuje zacząc sie leczyc pierwsze 6 skrzyń w poprzednim maluchu załatwiłem właściwie przez głupote |
frytol ferrari 126 elegance Płock | 2003-11-25 17:04:34 ee tam od razu 80, 70 i to tez bardziej dla zabawy bo najlepiej mi sie wrzuca 3 przy 60
a 1 pada... czy to jakies kreciolki czy od czasu do czasu zestawienie sie z kims, wypieprza od cholery zebow z choinki :/ |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-11-26 00:26:54 Ja swoim bobkiem na 3 do 110 P.S. Może oddasz mi te skrzynki w gratisie?? |
frytol ferrari 126 elegance Płock | 2003-11-26 01:33:35 co do niezsynchronizowanej jedynki to juz sie nawet pare przekonalem po wbiciu na nawrocie przy niezblokowanym tyle, ale to bardzo rzadko, z tego co mi sie wydaje to jedynka pada od ruszania... bede musial kupic nowa skrzynke i delikatnie ruszac, uwazac przy zestawianiu sie z innymi itd, bo reszta biegow jakos tam sie trzyma, w tej juz jak ja dostalem (tak dostalem ja za free, zostawiajac stara padnieta skrzynie w zvolenie u ludevita, jak sie rozsypala pod bratyslawa i wymieniali mi ja w nocy zebysmy rano mogli jechac do domu - co za ludzie |
black_panther 126 1.1, Focus 1.8 T ... Gorzów Wlkp. | 2003-11-26 17:44:21 padajac 1 to kwestia techniki puszczania sprzegła i nie wbijania jej na cham, chociaz ja mam 1.1 i wale jedynke po nawrotach nie zawsze z recznym i nawet nie zgrzytnie-mam to na wide |
frytol ferrari 126 elegance Płock | 2003-11-26 18:09:28 co do wbijania na chama to sie nie zdarza, gorzej z puszczaniem sprzegla sprobuj strzelic ze sprzegla na jedynce u siebie w 1.1, sadze ze wyrobi ze 2 takie strzaly |
gacek_kozik Fiat 126/ Renault Me ... Nowy Sącz | 2003-11-26 18:13:16 Czemu ASY padaja(czytaj jedynki) to kazdy wie.Dwujki od ladowania na chama z 1na2 wysiada synchronizator (nie jest przystosowany do tak szybkiego wyrownywania pretkosci walkow) , potem bez uczciwej synchronizaci szybko leca zeby sprzegla klowego i juz po dwujce.Dodatkowa atrakcja dla skrzyn jest ostre chamowanie biegami,w takich sytuacjach np.4na 2 prz 80 skrzyneczka przenosi nieznane wczesniej obciazenia, a ze zazebiena sa ukosne dążą do "rozepchania" kol i takim sposobem ścinane sa sruby trzymajace oslony lozysk no i wtedy mamy juz prawie pewna demolke skrzyni.To ostatnie to proces stopniowy mozliwy do wychwycwnia (dziwne stuki przy chamowaniu silnikiem i biegi co raz to na innej glebokosci) |
gacek_kozik Fiat 126/ Renault Me ... Nowy Sącz | 2003-11-26 18:38:05 Przeciesz ja nie napisalem ze to jakas roznica.A pisalem o chamowaniu bo to wieksze obciazenia(przynajmniej przy seryjnych silnikach) nie uwzglednilem twojego. |