Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-11-23 23:46:20 Chce wywalic stary bak i wsadzic jakis maly
tylko z czego podebrac? Interesuje mnie mniejszy od malucha tylko czy sa takowe ?? Macie jakies pomysly ? |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-11-23 23:51:32 Hmmm - nigdy nie zalewasz wachy.
Wiadomo $$ Wiec moze po prostu 5l beczka po piwie taka tylko na streeta ..... Małe smieszne i malo wazy.. I wszystko podepniesz. Ostanio widzialem taki patent w karcie ( karting nie mylic z kantem ) i ta beczka jest sztywna i wszystko w niej zamocujesz ..... |
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-11-24 00:12:25 Czuczu bez przesady ![]() wahe zalewam na zime zreszta nigdy wiecej niz 10 litrow nie zalalem :> i to mi starcza na caly rok ![]() Wiec po co mi taki duzy i ciezki bak Tak sobie mysle ze mniejszego od kaszla nie znajde ? moze trabant ? gdzie on ma bak ? i ile litrow ? |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-11-24 00:15:26 Widzialem taki patent w Polonezie ze nie miał baku jakby pod podwoziem tylko mial wewnątrz zamiast kola zapasowego. Moze to byc niezly pomysl ![]() Poszukaj zdjęć malucha Kazy tam jest bak, dość małych rozmiarów. Pozdro ! |
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-11-24 00:20:24 a ten bak to jest samorobka ?i ten w kole i ten kazy ?
|
![]() MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2003-11-24 00:25:54 ja proponuje bak od trabanta. Można też pomyśleć o zaadoptowaniu baku z jakiegoś otorka typu java i czy inna wsk ![]() |
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-11-24 00:38:21 dane panowie dane :>
litraz sposob mocowania i ksztalt .... |
![]() Blady F&F Sympatyk FIAT | 2003-11-24 08:17:31 Chodzi Ci o zmniejszenie baku czy inną lokalizacje ?
Jeśli lokalizacje to poleam ze 132 (łada miała chyba podobny , a włoski 125 taki sam) umieszczony z boku bagażnika , wlew tam gdzie w DFie .Powinien ładnie przypasować we wnęke. |
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-11-24 09:15:11 W zasadzie niechcialbym wsadzac go do bagaznika i zmniejszac pojemnosci.Pewnie i gliniarze by sie czepiali o ten bak w bagazniku.
chcialbym go umiescic centralnie i puscic ruchy od wydechu z boku. Chcialbym to zrobic tak zeby paliwo niepodgrzewalo sie od spalin. Kazda ladzianka miala bak w bagazniku ? A 132 czasem nie mial baku po prawej stronie bo DF ma wlew po lewej. |
ArF Warszawa | 2003-11-24 16:46:25 proponuje bak od syreny zamontowac za kanapa a wlew wyprowadzic do słopka.
Kształt: długi prostakatny ![]() |
![]() goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2003-11-24 17:07:12 w czasie wakacji wymienialem bak. bak jest lekki, mozesz go spokojnie jedna reka niesc. i teraz mam pytanie: czy chcesz swoje auto odelzyc bo walczysz o kazdy gram ciezaru (np do rajdow czy cos) czy robisz to tylko dla sztuki. bo jezeli dla uzyskanaia mniejszej wagi to jak dla mnie sie nie oplaca. chyba ze dla sztuki - to co innego. |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-11-24 17:34:55
kazy nie wygląda jak samoróbka. A ten w polonezie podejrzewam ze tak ![]() PS A Bak z butli gazowej, zamiast koła zapasowego ![]() |
![]() mar125 (M) Furious Moderator 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2003-11-24 18:50:42 w trabim (dwusow)bak też ma 20l poj. (jak w malcu) a kształt jak akwarium(sześcian o podstawie prostokąta)
w trabim 1.1 bak jest pod autem coś jak w malcu a poj. nieznam! w 131 jest bak za siedzeniami(w beczce też ![]() jak dasz bak na środku pod autem i wydech po obu str. to i tak rura z lewej str. auta będzie podgrzewała wache w rurze wlewowej ![]() |
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-11-24 21:26:33 Rura wlewowa bedzie miejscowo podgrzewana :> ale nie samo paliwo
mysle ze to przejdzie :> i nie wydupczy ![]() |
![]() Drag-On F&F Sympatyk Fiat 125p 1971 Kraków | 2003-11-25 00:29:18 Jeżeli nie żal Ci kasy, zawsze możesz kupic jakis rajdowy bak, mają one chyba różne pojemności ... były chyba nawet takie 10 litrowe. |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-11-25 15:17:04 Dziś widzałem bak w fiacie 125s i jest wlasnie z boku w tej kieszonce. Chyba by można było nad tym pomyśleć. Pewnie będzie pasował ze starej Łady ! A dużo miejsca to nie zajmuje. No i oczywiscie policja nie powinna sie czepiać jak pokazesz rysunek ze schematu ze tak był przystosowany do ruchu ![]() |
![]() andrzej_krakow (S) ![]() Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2003-11-25 17:36:09
Każda klasyczna Łada (oczywiście sedan) czyli 2101,2103,2105,2106 i 2107 miała identyczne baki (pionowe) - w prawej wnęce bagażnika, za kołem. Symetrycznie po lewej stronie jest koło zapasowe. Dzięki temu bagażnik jest węższy, ale dosyć głęboki. Pozdrawiam Andrzej |
![]() ob-Piszczyk delta 1.6 DOHC 1991 ... Opole Lubelskie | 2003-11-26 13:52:47 ta - bo jak się jeździ na gazie ... ![]() a Panowie jest patent - wczoraj właśnie skończyłem klejenie: Zrobiłem sam ![]() - najpierw kopyto ze styropianu- takie coby mieściło się we wnęce błotnika pod między podłużnicą a poszyciem błotnika po lewej stronie bagażnika - wysokość taka aby uzyskać płaską podłogę bagażnika - oczywiście robimy mniejsze o jakiś 1-2 cm (luz dookoła- trzeba potem nałożyć jakieś 0.5cm laminatu poza tym nie robimy zbiorniczka na wcisk) prawdopodobnie zmieści się w nim jakieś7-9 litrów wahy aaaaa!! no i trzeba od góry zalaminować rurę wlewową i otwór na smok ( u mnie wejdzie oryginalny) ale ostrzegam - laminat to wredne bydle - do oklejania trzeba cierpliwości - rękawic - paru pędzli (bo są po jednym klejeniu do wywalenia) - i paru pomysłów- np -jak nie trzymać kopyta(steropianu) a jednocześnie móc go obracać w trakcie klejenia? ![]() jeśli potrzebne inne info to dajcie znać aaa! styropian zeb środka normalnie można wydłubać a jak ęde miał czas to zrobie pare zdjęć i wśle jako artykuł ![]() |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-11-26 17:07:11 No ja się chyba też przyłącze do klubu zmienionych baków, bo mój (mam nadzieje) przyszły Kanciak ma podobno dziurawy zbiornik oryginalny więc miast wymieniać go na nowy... ![]() Mój pomysł jest taki: - oryginalny zbionik oczywiście precz; - we wspomnianej wnęce zbiornik z Łady lub samoróbka, obaczy się jeszcze; - na miejscu oryginalnego zbiornika... ...butle LPG. No to teraz kilka pytań. 1. Ile miejsca mozna uzyskać po wymontowaniu baku przy niewielkich modyfikacjach blacharskich, czyli jak duży można by tam zamontować zbiornik z gazem?? Oczywiście tak by zostało trochę luzu między wydechem na izolację termiczną. 2. Jaką pojemność mają w/w zbiorniki w Ładach? Czy zajmują one całą wnęke aż do górnej części błotnika (do poziomu klapy mniej wiecej) czy są niższe? 3. Czy w DF'ie zmieści się koło zapasowe we wnęce tak ja we wspomnianych ladach? Jaki rozmiar max? Czy trzeba by coś przerabiać w blacharce żeby tam weszło? 4. Po przerzuceniu zapasu na bok można by podnieść wgłebienie po nim do poziomu reszty podłogi, zyskując przy tym dodatkowe miejsce na zbiorniki z gazem (większa wysokość). Wtedy chyba dałoby radę wsadzić tam większy zbiornik? No i można by go dodatkowo zabezpieczyć np. zabudowując grubszą alu płytą itp. 5. Co na to przepisy? Skoro baki w Ładach są seryjnie tak zamontowane to chyba z tym nie powinno być problemów, z resztą u mnie nie będzie tego widać. Zbiorniki LPG też są montowane pod podwoziem więc to również nie powinien być problem ![]() Zbiorniki by były takie: ![]() ![]() lub takie: ![]() ![]() Oczywiście w innych wymiarach, tylko jakich?? Może ktoś oszacować jakie tam się zmieszczą i która konfiguracja byłaby lepsza (podwójne czy potrójne)? Bo coś mi wyobraźnia przestrzenna chwilowo szwankuje ![]() Shit, to gdzie ja teraz obstaluje aku w bagażniku, skoro wnęki już mam zajęte ![]() ===================== Dobra, to jest najlepszy efekt jaki udało mi się osiągnąć. Chyba coś lepiej widać ![]() ZBIORNIKI WALCOWE PODWÓJNE LPG ZBIORNIKI WALCOWE POTRÓJNE LPG [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-11-27 01:42:34 ] |