Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-11-25 15:39:14 No moze wreszcie jakas carina w Poznaniu sie pojawi ![]() Na co zwrocic uwage przy kupnie cariny juz wiele bylo pisane tylko zeby ta wyszukiwarka wreszcie dzialala. Sprobuj poprzegladac kategorie techniczna w starszych postach. |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-11-27 08:21:10 Swietna decyzja ![]() Jak juz kupisz to wyslij do Ambro zgloszenie do Klubu i w najblizszym mozliwym terminie dostaniesz (za drobna oplata ![]() |
![]() Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-11-27 11:22:40 Warto |
![]() urban TOYOTA CarinaE Włocławek | 2003-11-27 11:30:59 Pewnie że warto!!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2003-11-27 12:57:55 Jak juz bedziesz mial te cudenko to wklej foteczki :d bedzie milo z twojej strony jak anm przedstawisz swoja niunie E heheh ![]() |
![]() TURBO TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Warszawa | 2003-11-29 12:47:57 Ja też się włączę do tematu i odrazu powiem, że BARDZO WARTO.
Super fura, co tu dużo gadać. ![]() |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2003-11-30 00:39:51 oj śkoda śkoda al;e ma nadzieje ze na zlocik wpadniesz do Poronina, zapamietaj termin 16-18.01.2004 hehe |
![]() Qnaro Poznań | 2003-12-01 00:28:08 Aha!Dodam że chodzi o motor 1.6 16v 107 kucy. ![]() |
![]() orion76 TOYOTA DRIVER Hiace i Yaris Bielsko-Biała | 2003-12-01 10:36:05 hej.
Co do wymiany żaróweczek to spoko. Ostrożnie rozkręcaj i na pewno się dostaniesz. najczęściej są to małe żaróweczki (kopułka szklana z dwoma drucikami) po 50 gr dostępne w każdym sklepie moto. Uważaj tylko bo nie zawsze są one proste do wyjęcia (np przy podświetleniu zapalniczki sa specjalne wbudowane w plastikową obudowę ja tego nie zauważyłem i zorientowałem się gdy już ją na amen pokruszyłem i tera musze dokupić). Czasem te żaróweczki mają różnokolorowe nakładki, więc zdejmij je ostrożnie przed wyciąganiem żarówki byś miał potem co nałożyć na nową żaróweczkę a niestety łatwo je porwać. Czasem trafiaja się większe żaróweczki tzw W5W - a to juz poważniejszy wydatek bo około 1 zł he he. ![]() Ogólnie pomalutku i z głową to nic się nie zepsuje a wszystko naprawi. Najlepiej kupić książkę z serii "sam naprawiam - Carina E" i tam jest ładnie pokazane gdzie jakie śruby i jakie zatrzaski by się dostać do bebechów. |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-12-01 10:49:58 Z tym spalaniem w carinie to ponoc niektorym udalo sie 6 litrow wykrecic.
Ja na jedynym pomiarze na benzynie przed zalozeniem gazu uzyskalem wynik 7,6 l. Na gazie ok 10 mi pali. Kombi wiadomo powinno troszke wiecej. |
![]() Meteor TOYOTA DRIVER Toyota Carina E 2.0TD Warszawa | 2003-12-01 10:50:32 według mnie WARTO - na podstawie Twojego opisu.
Natomiast wydaje mi się też że warto byłoby zrobić też następujące rzeczy: - rzucić okiem w dowód rejestracyjny i sprawdzić do kiedy masz ważne badanie techniczne - przejechać się na stcję diagnostyczną i jeśli do badania jest niewiele czasu np. 2 miesiące zrobić ten przegląd (niecałe 100zł), pytając sprzedającego o stan techniczny i umawiając się jednocześnie ze sprzedającym że jeśli wyjdą jakieś "niespodzianki" ![]() - goście na stacji (tylko żeby to nie był znajomy sprzedającego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - zwróć uwagę na środek auta i wszelkie plastiki (osłony, pokrywy, itp), czy działaja włączniki, nawiewy i te inne wszystkie pierdoły - ale jednak bardzo ważne - wbrew pozorom jeśli czegoś nie masz lub jest złamane lub niedziałające to będziesz miał poważny problem żeby to znaleźć na rynku. Z tego co piszesz to samochód jest raczej z pewnego źródła więc niekoniecznie trzeba korzystać z badania na płycie podłogowej (300-500 zł) - daje to jednak gwarancję że auto po wypadku zostło "złozone" tak jak powinno, bo to że nie ściąga w żadna stronę to nic nie znaczy. tyle "czarnowidztwa" - ogólnie uważam że warto, chociaż silnik jest troche za słaby |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-12-02 08:07:22
Prawdopodobnie uklad wydechowy - elastyczny lacznik czy cus - sa tu na forum osoby ktore lepiej sie na tym znaja niz ja ![]() Mnie tez czasem sie odzywa obudowa katalizatora i slychac wtedy takie metaliczne brzeczenie. |
![]() Many E x | 2003-12-02 09:27:31 Zgadza sie .
U mnie też przy ok 4000 obr/min słychać że wszystko zaczyna trzeszczeć ale przecież wtedy wchodzi w prędkość dzwieku i nie ma się co dziwić... ![]() ![]() ![]() |