Jakie mamy wspomaganko?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie, jakie my mamy wspomaganie, czy hydrauliczne, czy elektroniczne? Czy wraz ze wzrostem predkosci sila wspomagania maleje? Jak oceniacie wspomaganie w esperakach?

wspomaganie jest hydrauliczne..stary to wczesne lata 90te..ja uwazam ze jest bardzo dobrze dobrana sila wspomagania no i jak dotad czyli 128tys km nie bylo zadnych problemow..

Ogólnie większość Esperaków ma wspomaganie hydrauliczne, ale była krótka seria ze wspomaganiem progresywnym tzn. im mniejsza prędkość tym siła wspomagania większa i na odwrót.
Taki wynalazek ma zdaje się Tomek Mydłowski.....

dokładnie takie posiadam rózni się przede wszystkim inną pompą wspomagania...........kosztującą kosmiczne pieniądze....a i tak nie do dostania u nas w Daewoo...

Dlatego z przerazeniem patrze na pompe.....póki co jest sprawna w 100%....ale jak padnie to chyba zaloże żerańską ...jeżeli bedzie pasować

Jak dla mnie wspomaganie jest super, nie za słabe i nie za mocne...

przykładem tego podam że w Nissanie Primerze z 1997 roku wspomaganie jest tragiczne, nie czuje się drogi, a wspomaganie atakuje tak po ćwierć orotu kierownicą. W Espero nie zauważyłem takiego mankamentu, jak narazie jest super...