Do Walezego, kilka pytanek...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przeglądając Twoją stronke bardzo zainteresował mnie programowalny wtrysk paliwa i z wiązku z tym mam pare pytań:
1. Czy do wtrysk kupiony gdzieś czy poprostu sam go zbudowałeś?
2. Czy cały sofcik jest a Ty możesz za pomocą kompa zmieniać tylko mapki wtrysku, czy trzeba napisać cały sofcik wraz z mapami?
3. Jaka jest cena takiej zabawki?
Z góry dziękuje za odpowiedź

Bisiorek na wtrysku. Moze nie do konca to, ale do tego sie sprowadza, komputer MegaSquirt, sonda lambda i jedziemy

Cytat:
2005-05-24 20:34:26, GeOrGe pisze:
Przeglądając Twoją stronke bardzo zainteresował mnie programowalny wtrysk paliwa i z wiązku z tym mam pare pytań: 1. Czy do wtrysk kupiony gdzieś czy poprostu sam go zbudowałeś?
2. Czy cały sofcik jest a Ty możesz za pomocą kompa zmieniać tylko mapki wtrysku, czy trzeba napisać cały sofcik wraz z mapami?
3. Jaka jest cena takiej zabawki? Z góry dziękuje za odpowiedź

ad 1) Ten wtrysk był stosowany w autach wyczynowych w latach 70 i 80 jako nastepca podwójnych silników
ad 2) tu musi sie sam Walezy wypowiedzieć
ad 3) jak zanm zycie to Dużo i to z akcentem na Bardzo Dużo

Cytat:
2005-05-24 21:47:51, bodziot pisze:
nastepca podwójnych silników

wtryskiem zarzadza megasquirt, koszt kompa to okolo 500zl ale na gotowo wszystko wychodzi jednak wiecej, trzeba wiazke zrobic, kupic wtryski, zrobic kolektor, przepustnice dalem z poloneza B-grupowego z wtryskiem kugelfishera. mnie instalacja wyszla ponad 2tys zl do tego trzeba doliczyc hamownie zeby dobrze wystroic to wszystko. naturalnie softu nie robilem tylko tworzylem mapy zaplonu i wtrysku.

dzieki Walezy, wiem juz o co chodzi Chyba warto sie w to pobawić a cena też nie jest taka powalająca Dostęp do hamowni mam darmowy i prawie bez ograniczeń

Walezy chłopie ; Ty to masz łeb aż ci czasem zazdroszczę normalnie.

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Cytat:
2005-05-25 14:16:07, BIAŁY pisze:
Walezy chłopie ; Ty to masz łeb aż ci czasem zazdroszczę normalnie.

nie łep tylko fajną pasje a może i nawet prace

ale każdy mu zazdrości ale niezapomnijmu ze wkłada to bardzo duzo czasochłonnej pracy