Czujnik ABS - Camry

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam i pozdrawiam !!

Poszukuje wszelkich informacji na temat czujnika ABS do Camry - danych technicznych jak wymiary i dane elektryczne

Poszukuję tez takiego czujnika - padł mi a zbliża się zima

Grzesiek SIDI

łech, mogę ci tylko powiedzieć że u mnie w Camry tyż padł i kosztowało mnie to 450 złotych...
i bujali się z tym tydzień, bo po wymianie też nie działał - okazało się że przewód gdzieś pomiędzy centralką a czujnikiem najprawdopodobniej był przetarty/zwierał.
sprawdź czy to może nie kabelek!
u mnie nie działał lewy tył

Pytanie moze naiwne ale nie mam pewnosci

Czy mozna w samochodzie wylaczyc ABS ?

wystarczy wyjąć bezpiecznik od ABS'u - masz schemat w instrukcji, albo nawet na dekileku od skrzynki z bezpiecznikami

Włąsnie zamówiłem płytkę CD z wszystkimi schematami w camry - zobacze co tam jest - jeśłi ktoś będzie chciał - to cena - niestey 50 zł - ja zapłace 200

pytania w na początku grudnia - pozdrowionka

Cytat:
2003-11-28 13:41:10, MaciekB pisze:
łech, mogę ci tylko powiedzieć że u mnie w Camry tyż padł i kosztowało mnie to 450 złotych...
i bujali się z tym tydzień, bo po wymianie też nie działał - okazało się że przewód gdzieś pomiędzy centralką a czujnikiem najprawdopodobniej był przetarty/zwierał.
sprawdź czy to może nie kabelek!
u mnie nie działał lewy tył

Powiedz czy ten uklad ABS jest tak usterkowy czy to kwestia przypadku ?... ciagle slysze ze ktos ma ABS klopoty

ja się zetknałem pierwszy raz z tym problemem...
i prawdopodobnie chłopaki uszkodzili czujkę/kabel przy rozbieraniu samochodu
a tak wogóle to Camrusi 10 lat stuknęło, to chyba pierwsza jej usterka (!)

w mojej to tez pierwszy taki przypadek. Ale wiadomo - nic nie trwa wiecznie !!

jeśli dostanę te oprogramowanie do camry to zobacze jakie sa parametry i spróbóje wykonac taki czujnik we własnym zakresie (z elektrykiem)
jesli sie uda to Panie i Panowie - będziemy mieli dostęp do tych rzeczy !!!

za niewielkie pieniądze !!

a słyszałem, że to po 10 latach dośc częśta usterka nie tylko w camry ale wogóle w totyotach !!

pozdrówka