ABS w Omedze B ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poszukuję sposobu na odłączenie ABS innego niż bezpiecznik. Po wyjęciu bezpiecznika nie działa licznik. Może jest jakiś sposób bez "skótków ubocznych". Przestał działać poprawnie a do połowy grudnia nie mam kiedy zająć się problemem.
Do usłyszenia

Przekaźnik - tak przynajmniej robiłem w A - działa oczywiście tylko w obwodzie ABS, bez skutków ubocznych.
Niestety, lampka wtedy razi w oczy

Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

mój ojciec odlączył jakies przewody przy klemie aqmlatora i abs nie dzialał ale zginą przy okazji track control

Jedno małe pytanko: Gdzie jest przekaźnik od ABS i jak go poznać. Wiem że są dwie skrzynki z przekaźnikami: jedna pod maską z prawej a druga pod kierownicą. Przekaźnik ma jakiś opis lub inny znak rozpoznawczy? Jeszcze jedno czy w pompie występują jakieś elektrozawory i czy można je wymieniać bo mam wrażenie że cośtam się zawiesiło. Do usłyszenia

Niestety zawieszają mi się elektrozawory w pompie i do zdobycia nowej w rozsądnych pieniądzach muszę wyłączyć ABS - Słyszałem też że wystarczy odłączyć jeden czyjnik ABS i to wystarczy aby go wyłączyć ktoś próbował ?
Do usłyszenia

Sprawdziłem - wydaje się, że gdy w B istnieje TC to sterownik jest zblokowany z ABS - czyli odłączenie przekaźnika kasuje obydwa niestety.

Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Dzięki
Na razie odłączam 1 czujnik i szukam drugiej pompy. Chyba że ktoś ma coś takiego w dobrych pieniądzach to proszę o informację na priv. Pompa ABS z TC silnik X25XE.
Do usłyszenia.