Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-04-26 23:26:36
Aj jaj jaj... bez przesady. Pasta G1 ma niesamowicie grube ziarna. Polecam tu G3, jesli nie, to Pastę "Retro" firmy Boll. Podejrzewam, że G1 w przypadku polerowania ręcznego przyprawi Cię, o straszliwe rysy ![]() Pozdrawiam - Speed R ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-04-27 20:54:38 Łukasz - wielkie dzienx - kupię G3 bo rysy to ja już mam i chcę je zniwelować ![]() Tommi-j - właśnie te klocki mi proponowano ( te włoskie ) - dzięki także za radę. A co do tłumika to po dzisiejszej szarży na trasie to przestał dzwonić - nie jest dziurawy tylko coś w środku latało i brzęczało - teraz ucichł więc może dam sobie spokój ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-05-11 22:55:56 Taaaa.....
Już po zakupach i tak : 1. Klocki hamulcowe - kupiłem niepotrzebnie bo są zużyte jedynie w połowie, więc niepotrzebnie wydana kasa bo ich nie zmieniałem bo i po co teraz ? 2. Najlepiej wyszło z tłumikiem środkowym bo wypalony był w środku i żyndolił ( to mnie wqrwiało niesamowicie ), więc jest nowy. Przy wymianie okazało się że tylni także jest nie wtenczas więc musiałem poginać też po ostatni ![]() ![]() 3. Zestaw do zrobienia purchli na drzwiach tylnich i pod tą gównianą osłonką przednich - szpachel, benzyna, podkład, akryl, bezbarwny i bitex. Zabieram się za robotę w wolnej chwili. Do kosztów trzeba doliczyć zestaw wspomagający w postaci kilku bronxów ![]() 4. W ramach poprawienia nastroju także spojlerek a'la Ćwikus z firmy tuningowej CETUS ze światłem stopu ( po znajomości 150 PLN ). Teraz zbieram kasę żeby dać go do lakiernika i założyć..... Koszty łączne : 560 PLN Co sądzicie ? No i najważniejsze - zakupy jak i czas spędzony w warsztacie był niesamowicie umilony cudowną, piękną i najwspanialszą kobietą i damą pod Słońcem przy moim boku ![]() [ wiadomość edytowana przez: DeeJay dnia 2004-05-11 22:58:14 ] |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-05-11 23:04:32
Jeśli znasz DeeJay więcej takich kobiet z Łodzi, które lubią spędzać wolne chwile w warsztacie, to utwierdzisz mnie w przekonaniu, iż szukanie miejsca na własny warsztat w Wawie jest bezcelowe ![]() ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() Caroline Ford Mondeo Łódź | 2004-05-12 22:26:28
Hmm, takich kobiet nie ma, pewnie trafił się jakis wyjątek ![]() Zgrywam się oczywiście. Pewno że są kobiety któe lubią spędzać w ten sposób wolny czas, może jest ich niewiele, ale są ![]() Dlaczego? Bo w ten sposób mogą lepiej poznać swojego mężczyznę i spędzić z nim więcej czasu ![]() |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2004-05-12 22:45:12 Witamy spowrotem ![]() Caroline... kiedy sie w koncu spotkamy ?? ![]() Czas nagli... starzejemy sie nieublaganie.. potem nie bedzie sily nawet na wypicie browaca razem, a o dyskotece nie wspomne ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-05-12 23:08:41
Hm Hm..... Że tak się wtrącę.... Czuję się więc zaproszony ![]() ![]() Chciałoby się powiedzieć "Memory.... five - Siara.... i wszystko jasne...." ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-05-12 23:49:33 ...a i jeszcze jedno - pytanko do Speed-R'ka, aby wyjaśnił w sposób fachowy....
Po wymianie obydwu tłumików auto jest jakieś takie jeszcze mocniejsze na niskich obrotach ( podobnie jak po gładzeniu kolektorów - teraz jest jeszcze mocniejsze ).... Obydwa tłumiki były wypalone - czy to mogło blokować jakoś osiągi ? Bo kiedyś pewna mądra głowa mi powiedziała, że na wypalonych powinien lepiej chodzić, bo ma mniejsze opory... ![]() |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-05-13 01:00:05
He, he ![]() Czuję się z tego powodu bardzo szczęśliwy ![]() ![]()
Jesli faktycznie, jest to kwestia wymiany tłumików znaczy to tylko tyle, że któryś z poprzednich (lub oba) były przytkane, choć przyczyną (odczuwalnej w sposób synaptyczny) zwyżki mocy i momentu może być zupełnie coś innego, np. reset komputera podczas grzebania przy silniku. Co do kwestii "wypalania" tłumików, to ma to jedynie pośredni wpływ na "przelotowość". Poza tym każdy tłumik wypala się nieco inaczej w zależności od zastosowanego w nim materiału wygłuszającego. Między innymi dlatego (np.) po roku eksploataacji tłumiki produkcji Ultera będą dużo głośniejsze (w procesie tzw. wypalania) od markowego produktu Remusa czy Supersprinta ![]()
Popieram DeeJay' a w kwestii dyskoteki. Należę to dość specyficznego "podszeregu" ludzi, któremu w miejscach typu Dyskoteka - mózg paruje, oczy zachodzą krwią i wogóle... jest to ostatnie miejsce gdzie potrafię dobrze się bawić ![]() Osobiście wolę spotkania w niewielkim gronie znajomych i raczej spokojnych miejscach ![]() Po prostu na codzień obracam się wśród setek osób, konferencji, bankietów, sympozjów, etc. a w wolnym czasie chciał bym od tego odpocząć. Poza tym od urodzenia jestem człowiekiem spokojnej natury ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-05-13 16:26:58 hmm ja jeszcze tylko slowko w kwestii klockow lucasa..moze ja mialem jakiegos pecha strasznego ale wymienili mi swego czasu klocki i tarcze w midasie (nigdy wiecej) na komplet lucasa..nie pamietam ile zaplacilem to w sumie niewazne ale samochod na tym zestawie przestal hamowac..powaga..z 5 osobami na pokladzie ciezko bylo zablokowac kola..po 5tys km kiedy stracilem juz nadzieje ze to wroci do normy wywalilem lucasy i zalozylem jakies inn tez juz nie pamietam co..ale od razu wszystko wrocilo do normy..dodam jeszcze ze tamte lucasy zniszczyly mi tarcze..zapytalem z ciekawosci wiedzac ze cos jest nie tak mechanika na ile ocenia te tarcze..a on mowi ze na 50-80tys km..szczeka mi opadla..od tego czasu zadnych lucasow zadnego midasa ![]() |
![]() Kufel Espero 2.0 CD Warszawa | 2004-05-14 16:20:57 Z tego co wiem, to są Lucasy orginalne i Lucasy pseudoorginalne. Te pierwsze produkowane są w W. Brytanii i do nich zastrzeżeń mieć nie mozna. Te drugie produkowane są ... nie pamiętam gdzie. Nie daję głowy, ale chyba w Polsce. Z tymi rzeczywiście zdażają sie problemy.
Pozdrawiam. Paweł. |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-05-24 22:00:43 7 godzin pracy....
1. Po zdjęciu gum z drzwi oczom mym ukazała się nielicha próchnica ![]() Spód wszystkich drzwi jest teraz glanc. Tylne drzwi miały z zewnętrznej strony purchle, które po zeszlifowaniu, delikatnym położeniu szpachli zostały pomalowane. Efekt jest wg mnie zadowalający bo nie ma śladu po przeprowadzonych pracach. Jak ja to zrobiłem to nie wiem, bo doświadczenie w tym temacie mam żadne. 2. No i walka z wydechem, bo te koreańce zrobili tak, że ostatni tłumik idzie fabrycznie do dołu co z boku wygląda tragicznie. Po zdjęciu obejmy zaczep został ordynarnie sklepany i teraz wzwód wydechu jest prawidłowy pod względem optycznym. Podczas prac słuchałem sobie muzy na skutek czego musiałem pożyczać prąd, żeby później odpalić ![]() |
![]() plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2004-05-25 00:03:49 No to super DeeJay!!!! Mam nadziję że maskę uda Ci się doprowadzić do pierwotnego stanu Ja dzis też miałem inwestycje... II rata ubezpiecznia 500 zeta ale cieszę się bardzo, że tylko tyle bo ponoć w grudniu wznowienie będzie mnie kosztować 2,5kzł bo się nie załapię na pakiet ![]() STRASZNE!!!! Nie mam co CI tu napisać, doradzić, bo w sumie jesteś już po... ![]() |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-05-25 11:22:13
Wczoraj bylem w Midasie (bo mam bliziutko), bo musze sobie zbieznosc ustawic. Stoi 3 mechanikow, wchodze, slysze: slucham. -Zbieznosc chcialem ustawic, tylko na jutro -A do jakiego samochodu -Espero -Ooo... (zaczyna sie ![]() ![]() ![]() ![]() -Koncowki sa dobre, tylko zbieznosc potrzebuje -No to 109zl -He, he, drogo cos... ![]() na to drugi mechanik - Takie sa ceny... i poszedlem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-05-25 11:52:55 Hehe ja wczoraj po lekturze postu SpeereR-a o nubirze postanowiłem umyć auto z kurzu. Chcialem zrobic to tanio więc pojechalem na parking podziemny w centrum handl na myjke i zapytalem o cene - trzech smiesznych gosci powiedzialo 19 zł ![]() |
piotr-ek | 2004-05-25 12:13:20 A na statoilu szczota ![]() - mycie auta (10 zł) - mycie nadkoli (2 zł) - wosk do mycia (3 zł) - wycieranie wokół drzwi (1 zł) A na statoilu za 2 zł biorę odkurzanie i jak się sprężę to za jedym cyklem odkurzę. [ wiadomość edytowana przez: piotr-ek dnia 2004-05-25 12:14:03 ] |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-05-25 16:14:42 hmm ja myje w carrefour wilenska za 15-16zeta za ta cene dostaje tylko mycie nadwozia ale poniewaz robia to recznie a myjnie mam 300m od domu wiec nie widze powodu zeby jezdzic gdzie indziej..a calkowity pakiet z myciem i sprzataniem samochodu woskowanie mycie podwozia tapicerki itp..po prostu pelna opcja kosztuje niecale 100zl i moim zdaniem to tez rozsadna cena |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-05-25 21:45:38 Byliśmy dzisiaj ze Słonkiem zorientować się ile wyniesie nas pomalowanie i założenie płetwy. Oprócz tego trzeba przepolerować fest maskę.
Łączny koszt to 300 PLN. Niedługo robimy. ![]() |