Zagazować fiata 125p 1.3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Czy ktoś już próbował zagazować fiata 125p 1.3 .
Jeżeli tak to jakie wrażenia z eksploatacji ?.

Pozdrawiam
B.

A cóż to za problem???Wrażenia identyczne jak w 1500 (-10KM mocy,ale w praktyce nie jest to tak odczuwalne).Zakładaj - instalacja nie różni się niczym niż przy silniku 1.5.Silniczek straci troszkę na dynamice, ale oszczędność w eksploatacji wynagradza ten minusik

Cytat:
2003-11-30 18:32:05, kaovietz pisze:
A cóż to za problem???Wrażenia identyczne jak w 1500 (-10KM mocy,ale w praktyce nie jest to tak odczuwalne).Zakładaj - instalacja nie różni się niczym niż przy silniku 1.5.Silniczek straci troszkę na dynamice, ale oszczędność w eksploatacji wynagradza ten minusik

Amen.

Cytat:
2003-11-30 18:22:05, barteqz pisze:
Witam
Czy ktoś już próbował zagazować fiata 125p 1.3 .
(...)

Ja planowałem, ale szykuje się inny silnik (1.5) niedługo więc raczej poczekam chyba... :: Chociaż nie wykluczam że w przyszłości ten silnik też będzie sobie pracował na LPG
Wrażenia z eksploatacji, jak napisali koledzy powyżej - na pewno stracisz trochę mocy jeśli będziesz miał ekonomiczne nastawy ale właśnie ta oszczędność sie liczy najbardziej...
BTW - silniczek 1.3 nie jest wcale taki słaby. Mój w stanie lekko strasznym już zbiera się jak trzeba i kiedy tylko trzeba, a i odpala(ł) "od dotknięcia"

ps. Masz jakieś fotki swojej maszyny??

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-11-30 19:56:20 ]