Sruby do kol

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CZe niestety nie jestem posiadaczem zadnego Fiata. Mam problem moze wy mi pomozecie.
Mam renufke 5 . Zrobilem do niej dystanse 5cm by wysawic kola poza auto ale nigdzie nie moge dostac takich dlugich srub. Jak by ktos wiedzial gdzie mozna cos takiego kupic byl byl widzieczny za podanie namiaru. respect for Fiat

Cytat:
2003-12-04 12:54:58, toy pisze:
CZe niestety nie jestem posiadaczem zadnego Fiata. Mam problem moze wy mi pomozecie.
Mam renufke 5 . Zrobilem do niej dystanse 5cm by wysawic kola poza auto ale nigdzie nie moge dostac takich dlugich srub. Jak by ktos wiedzial gdzie mozna cos takiego kupic byl byl widzieczny za podanie namiaru. respect for Fiat

A nie mozesz przerobic na szpilki?Bedzie wygodniejzakladac dystans i kolo.

gielda w krakowie(balice) tam maja dlugie sruby tanie. no albo jakies sklepy "szpotowe" ale tam moga byc drogie...

Do 5 cm!! dystansów to stary kup sobie jakieś szpilki super wytrzymałe.Generalnie takich dystansów się nie zaklada!!.

Musze sie mocno zastanowic bo te dystnse ciezkie sa boje sie ze na dziurach sruby lub szpilki mi po ucina. Probowal juz ktos na czyms takim jezdzic??/

Są szpilki 82 mm długości koszt za 16 sztuk to 110 zł (MplusM Motorsport ).Do tego 100 zł za 16 nakrętek.Jak chcesz zakładać te 5 cm to tylko takimi szpilkami.Generalnie domyslam się że masz dystanse stalowe i 4 takowe ważą pewnie z 20 kilo.Zastanów się z tymi dystansami bo przty takich dystansach wystepuje inne(czytaj większe) zmęczenie materiału i łożyska Ci długo nie wytrzymają.Zmniejsz te dystanse do 2,5 cm i zakładaj, to moja rada.Nie zapomnij o kołnierzach na dystansach.

[ wiadomość edytowana przez: art126 dnia 2003-12-05 11:03:15 ]