Szczeki Z cc i sc do 128

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie orientujecie sie czy i wajkich modelach montowane były wentylowane tarcze hamulcowe w CC lub SC?

czy szczeki maja podobny rozstaw jarzma jak 125,128?

Żaden CC/SC nie miał seryjnie wentylowanych tarcz. Rozstaw śrub mocujących jarzmo zacisku jest inny w CC/SC aniżeli w 125/128.

W tym 127 są chyba wentylowane tarcze z przodu ? Może te będą pasować ???

moze ja sie nie znam ale szczeki hamulcowe to sa przy bebnach...

W sc sa zwykle i to calkiem male zaciski i tarcze, wiara montuje do sejow heble z uno tujbo... ale ja wiem czy to jest sens... lepiej z jakiegos duzego familycaru... ja mam z regaty zacisk jest taki jak w uno turbo tylko tarcza wiekszej srednicy i jarzmo inne... ale felga 14" musi byc... m.in. dlatego nie mam ich zalozonych do siebie

BTW po co Ci wentyle ? seryjne nie wyrabiaja termicznie ?
Jak tak dla picu to sobie kup wiercone brembo tez fajnie wygladaja.

no w cc nie sa takie male 240mm, bo wieksze niz w zastavie, 227mmm ale zasadniczo nie ma roznicy pomiedzy nimi.... fakt, sporo wiary montuje heble od uno turbo tylko jakos nikt nie pomysli ze same zaciski i tarcze bez przelozenia pompy o wiekszym wydatku to jest malo dobry pomysl.... nie bedzie wiekszej poprawy w dystansie od 100 do zera.. pompa w ccsc ma tlok o srednicy 19.05mm... uno 1400 ma 20.64mm a uno turbo 1400 i ritmo abarth ma 22.2mm srednice tloczyska w pompie ham wiec chyba nic wiecej nie musze dodawac...