CENTRALNY ZAMEK - Siłownik ale jaki ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Witam, mam taki poroblem jeśli ktoś by mi mógł pomóc... otóż padł mi siłownik centralnego zamka w drzwiach kierowcy... wymieniałem już siłownik z tyłu ale czy ten w drzwiach kierowcy jest identyczny jak pozostałe, można śmiało kupić taki bez sprawdzania ?? Jakiś facet na giełdzie twierdzi że ten jest inny (??) Jeśli ktoś wymieniał proszę o info...
Dzieki.

Siłownik jest taki sam a różnica polega na ilości kabelków.Te z tyłu o ile dobrze pamiętam mają po dwa kable a z przodu od strony kierowcy jest siłownik sterujący i ma trzy kabelki.Nie opłaca się kupować siłowników oryginalnych Daewoo kosztują chyba około 70 zł za szt a siłownik uniwersalny kosztuje ok 15zł a trzeba tylko dziurke w drzwiach zrobic o 1cm dalej i po klopocie.

tu masz wsystko opisane
razem ze zdjeciami opisem kabli instrukcja montazu
nastepnym razem skorzystaj z wyszukiwarki

ja jakis miesiac temu zamowilem z allegro silownik 6kg, fakt ze sporo drozszy od 3kg ale jak juz wymieniac to na pozadny. Montowanie kabelkow jak pisze Cezariusz a zamontowanie w drzwiach wygladalo nastepujaco:
- dluga blaszke przyczepilem w miejscu otworow na mocowanie obicia drzwi, oslona drzwi mimo ze bez 2 plastikowych zatrzaskow trzyma sie dobrze a w zamian nie trzeba bylo wiercic zadnych nowych otworow
- na tej blaszcze w odpowiednim miejscu przykrecilem silownik

teraz wszystko dziala jak ta lala

PS. polecam skontaktowac sie ze sprzedawca nieprzez allegro - ma nizsze ceny przez strone