| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wilku Omega A Caravan Pruszków | 2003-11-29 00:02:34 Ello,
niedziała wyszukiwarka więc zamiszczam nowy temacik po odpaleniu na zimno silnikiem rzuca, ale palą wszystkie gary, miesznak jest zła, czuć niespalone paliwo z rury, mam odłączaną pompe paliwa bo gaz mi jej nieodcina jej, gdy wyłącze pompe obroty sie stabilizują, silnik pracuje równo potem musze ją włączyć bo przeciez za chwile zgaśnie z barku benzyny w układzie, i tak ze 3 razy i potem juz pracuje ok, jeżeli w tym czasie go zgasze to potem odpalić jest już ciężko. mój silnik to c20ne w omesi A caravan z 93 roku krokowy chodzi bo podpiolem z vectry i to samo, czujnik obrotów chodzi. komputer wywala błąd czujnika temperatury za wysokie napięcie, wymieniłem czujnik na termostacie i termostat też ale dalej to samo, wtryski mi już czyszcili i nic, podobno jest drugi czujnik temp ale niewiem gdzie on dokładnie jest, jeżeli ktoś wie co zrobić poza sprzedaniem ślicznej omesi, please o info. pozdrawiam i dzięki WILKU [ wiadomość edytowana przez: wilku dnia 2003-11-29 00:03:44 ] |
Wilku Omega A Caravan Pruszków | 2003-12-01 20:06:58 dzięki serdeczne, zamówiłem czujnik, we wtorek bede go miał i może go wymienie.
swoją drogą w sklepie nawet szybko udało mi sie objasnic oco mi chodzi po zmianie napewno wam powiem czy to pomoglo... oby bo juz niemam perspektyw pzdr Wilku |
Wilku Omega A Caravan Pruszków | 2003-12-06 13:01:24 Dla wszystkich zainteresowanych.
Całym winowajcą był czyjnik temperatury dla kompa. Niestety niebyło kodu błędu w kompie na ten temat. Teraz na zimno odpala lepiej niż nówka.... a swoją drogą mam złe wspomnienia ze zmiany świeć na ngk, po zmianie świeć wytrzymały ok.700km to daje zabisty wynik, nawet iskry są lepsze teraz beru zobaczymy co reprezentują a wcześniej bosch wytrzymał 50tyśkm na gazie... pzdr Wilku |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2003-12-06 22:15:47 A gdzie szukać czujnika temp. od kompa przy silniku 2.0 16V. Podobno jest przy termostacie, ale nie mogłem go znaleźć w miejscu, gdzie bywa zazwyczaj.
Co do świec, to NGK zrobiłem 50tyś i jeździłbym na nich dalej, ale sprzedałem renię. |
Sagittario LOB MEMBER Warszawa | 2003-12-07 02:23:57 Cześć
skoro bryczka chodz jak trzeba to może dolączysz do nas na spotkaniu przdświątecznym pozdrawiam Sagittario spotkalismy się na "Motylu" |
Wilku Omega A Caravan Pruszków | 2003-12-07 15:29:14 Jou
w 16 niestety niewiem gdzie jest ten czujnik, ale wygląda identycznie tylko ma wtyczke z 2 bolcami Sagittario, co do spotkania to bardzo chętnie, tylko when... i where... |
Wilku Omega A Caravan Pruszków | 2003-12-08 20:21:53 Miałem ten sam problem:
wskaźnik pokazywał ledwo ponad 40C, ale gdy łapałem za wąż idący od termostatu do chłodnicy to był letni, po wymianie termostatu nieda sie trzymać tego węża gdyż się już oparzyłem i teraz wskaźnik pokazuje troche ponad 90 a jak postoje w korku to wchodzi na 97 i stoi co do niskich obrotów to świece mogą mieć na to wpływ, ale najpierw sprawdz kody błędu w kompie, może to b yć spowodowane awarią czujnika obrotów, albo czujnika temperatury dla kompa (u mnie to było z tym że komp nie pokazywał błędu z tej czujki), może być krokowy, trudno powiedziec, zrób tak: najpierw odczyt kodów, jeśli to nic nieda to odłącz od czunika (badanego w tej chwili) kabelek nieurywając go oczywiście generalnie napisz jakie efekty poszukiwań w Twojej omesi Gerwazy, ale najpierw odczyt kodów z kompa. pzdr Wilku |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2003-12-08 21:51:06 Ponawiam pytanie - gdzie jest ten cholerny czujnik przy silniku 2.0 16V??? Pompa wodna teź chyba nie jest w normalnym miejscu - gdzie z tyłu silnika. Kto to wymyślił? |
Wilku Omega A Caravan Pruszków | 2003-12-08 22:25:21 hej Paweldm niestety niepotrafie Ci powiedzieć gdzie jest w silniku 16 zaworowym bo prawde mówiąc widziałem ten silnik raz w życiu (dawne czasy) ja z fordem zrobiłem tak: podjechałem do autoryzowanego serwisu, wparowałem nie do biura lecz do mechaników i do pierwszego z brzegu zagadałem czy niemógłby mi powiedzieć co i jak z tym gruchotem (mój były fordzik) bez problem wyszedl przed warsztat i mi pokazał paluchem gdzie co jest. przypuszczam że w oplu tez mechanik niewypnie sie tyłkiem i pokaże palcem dokładnie ten czujnik, najwyżej piwiedz że chcesz go wymienić u nich iale chciałbyś wiedzieć któe to i ile kosztuje, najpierw pokaże potem poiwie jakąś wielką cenę, ale będziesz wiedział... pzdr Wilku |