Witam ponownie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po dłuższej nieobecności witam wszystkich ponownie. Wielomiesięczne poszukiwania Omesi A zakończyły się sukcesem, a oto co kupiłem:

Omega A CD Diamant 93' - niebieski, 2.0B +LPG - wyposażenie: odpowiednie do tego modelu. Teraz wypadałoby zmienić ksywę bo to MV6 już chyba nie pasuje. (na początku ciężko było zapomnieć jazdę 3 litrówką)

Pozdr

Co sie martwisz. Przyjedz w sobote do Poznania. Zrobimy klepanie (młotki już gotowe) i będziesz miał pierwszą Omegę A MV6!

Cze,

Tak, tak - klepanie hurtem wychodzi taniej!

Taka okazja może się dlugo nie powtórzyć

Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Jeszcze tylko wyrzuć gas i będzie dobrze.

Witaj ponownie na pokładzie

Rowniez i jak dolacze sie do komitetu powitalnego witam na pokladzie

A czy da rade wyklepać silnik na 211KM???(przydałby się duży młot)Jeśli tak to przyjadę.
PiotrS, a gaz zawsze można wyklepać na benzynkę)))

E, 211 to nie ale do C20ne pasuje turbinka z Calibry i to powinno Ci dac 200 koni.

"PiotrS, a gaz zawsze można wyklepać na benzynkę)))"

W dobrym kierunku idziesz .........

Piotrze prosze rozwin temat tej turbinki

Turbinka pochodzi od C20let silnika, który jest niczym innym jak c20ne z dwoma walkami i turbinką. Mozna to zrobic z malymi modyfikacjami. Po pracy powinno miec cos okolo 200 koni, w koncu to jeden walek tylko (pewnie mniej ale mozna poprawic doladowanie i ??).

wiec dalo by sie to zrobic bez wymiany glowicy?

Do turbinki to trzeba chyba obniżyć nieco kompresję, więc inna głowica, a może jakaś podkładka (jeśli to w ogóle możliwe).

Nie kompresję tylko stopine sprezania
Trzeba pokombinowac z silnikiem.
A kto powiedzial, ze wystarczy wstawic turbo i już?

Coś na temat turbo w 20LET udało mi się namierzyć.

turbo 20let - części składowe

Kolektor wydechowy TURBO 20let

Witam i ja, Per, ksywki nie zmieniaj, w końcu przecież kolejna omesia będzie z pewnością modelem B , a tu MV6 pasuje jak ulał.
Jeśli jednak chcesz dokładać turbinkę, to skasuj to świństwo od Gudzowatego, niech się nie tuczy na krzywdzie silniczka omesiowego

Ksywki nie zmieniaj . Disel ksywkę zostawił choć już diesla nie ma!

z ksywką żartowałem. przynajmniej tyle mi zostało po MV6