| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ponick Opel Vectra C GTS Gdańsk | 2003-12-08 23:18:10 A chodzi o to..że ostatnio w Gdańsku ( Ci ktorzy sa z gdanska wiedza gdzie i jaka ulica) wrzucilem I bieg i urwalem dzwignie zmiany biegow (pod galeria centrum na grunwaldzkiej) i na tym biegu jako ze sie nie dal zmienic jechalem z grunwaldzkiej na slowackiego i do matemblewa ok 5km w warsztacie na szczescie dospawali dzwignie i jest git , ale rozwalili mi gumowa kaptur na dzwigni.
Mam pytanie , czy ktos juz robil taka "oslone" jak w ferrari? tzn , z blachy jakiejs tylko z otworami na biegi 1 , 2 , 3 , 4 z przedluzeniem na R i jesli tak to jak to zakladal? i jaki jest koszt tego? ach...te pytania z niewiadomą treścia...jak dalej będa tak nazywane będą znikać [ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2003-12-09 14:34:25 ] |
Strongi Subaru Impreza STI Warszawa | 2003-12-08 23:42:40 A nie mogłeś się po prostu położyć pod samochodem i wbić dwójki albo trójki??? Chyba by się trochę wygodniej jechało. |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-12-09 14:15:03
Ja kiedyś próbowałem - wiertarka na punkty krańcowe, kątówka na ścieżki i pilnik na wykończenie. Niestety słabo się prowadziło w tym drążek - mechanizm sterowania biegami nie może mieć najmniejszego luzu (poza standardowym konstrukcyjnym) bo jak taka "prowadnica" będzie zamocowana na stałe to bedzie bardzo ciężko biegi wbijać. Alternatywnym rozwizaniem może być umieszczenie naszej blachy ruchomo - elastyczne połączenie z nadwoziem za pomocą elemntu gumowego. Tak planowałem zrobić ale to mnie przerosło. Minimalny ruch prowadnicy (ok 5mm) pozwala na bezproblemowe przełączanie biegów. Inaczej trzeba zrobić szersze ścieżki. Należy też odpowiednio wyprofilować przejścia między równologłymi ścieżkami, aby biegi wchodziły "same" Co do samej blachy to nie ryflowaną tylko polerowane aluminium (ale nie na błysk tylko lekko matowe). |
ponick Opel Vectra C GTS Gdańsk | 2003-12-09 17:45:33 we wszystkich kapslach ta guma na dzwigni jest taka ciezko sciagalna? bo ja to mam zagadke czy sie odkreca czy sciaga na chama...........bo jak znowu urwe cos to sie wsciekne...... |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-12-09 18:06:09 Oh, widzę, że ktoś ma tu duży nadmiar wolnych roboczo godziń |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-12-09 18:44:23
|
ponick Opel Vectra C GTS Gdańsk | 2003-12-09 22:20:30 Simon , jak nie dzis to jutro cie scigne |
beneq mustang virginia beach | 2003-12-09 22:24:27 to jest odkrecane chwyc za lewarek francuzem i krec ta galaka i sie odkreci (jakies 2cm gwintu chyba) |
black_panther 126 1.1, Focus 1.8 T ... Gorzów Wlkp. | 2003-12-10 12:08:16 witam
ja mam ale nie prowadnice na karzdy bieg ale wyciet kwadrat- prostokat. i jest zajebiscie. trzeba tylko dobrze wszystko spasowac i dziąła jak na chama wbijam biegi to słychac taki fajny metaliczny stukot. szczegulnie na jak zapinam 3 mysle ze przy odrobinie szczescia i dobrym spasowaniu mozna pokusic sie o wyciecie i spasowanie prowadnic na karzdy bieg osobno. pozdro |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-12-10 21:51:44
Proponuje pierwsze próbne wersje robić z kawałków tworzywa - można się wkurzyć jak metal nie pasi potem |