Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Lo3eK F&F Sympatyk Był Stalowa Wola | 2003-12-15 20:52:54 Nic nie znalazlem na forum na ten temat.
A wiec tak. Zaczelo sie od tego ze moj tato jechal samochodem.Moim maluszkiem.Mowi ze musial hamowac i jak ruszal z jedynki to cos szczelilo. I zoczelo obcierac. Ateraz jak ja saiadlem i jechalem cos stujkalo mi w podwozie. Po podniesieniu jesnej stony samochodu na podnosniku okazalo sie ze to jest lewa oska. Jak popaczylem to poproztu jest pokrzywiona. Od razu przyszlo mi na mysl ze pewnie poszly te sroby co czymaja oske do przeguba. Od razu sie przyznam ze jednej nie mialem juz z 6miesiecy a moze wiecej. Wiec jak poszla jeszcze jedna i to obok a nie po przekatnej . To moglo tak sie zrobic ze ta oska sie pokrzywila i sie tlucze. No i teraz moje pytanie . Spotkaliscie sie z tym kiedys? Czy moglo pokrzywic oske czy wystarczy tylko dokrecic i bedzie wszystko ok? Nie wiem czy cos z tego co napisalem zrozumieliscie ale trudno na pismie to wytlumaczyc. Mysle ze ten kto mial z takim cyms do czynienia zakapuje. ![]() Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi bo po prostu jak cos mi sie stanie w samochodzie to mam nocke z glowy. A wole wiedziec czy wydam jutro troszke kasy czy pare zlociszyna naprawe. Z gory dziekoje |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-12-15 21:02:42 kurde same wypadki, a mnie dzisiaj w godzinach wieczornych pierdolnal waz od nagrzewnicy i caly plyn poszed na kolektor wydechowy ![]() kurde niewdziecznik ja mu zrobilem nowe hamulce i wydech a ten mi sie tak odplaca... "jak nie urok to sraczka" |
![]() Lo3eK F&F Sympatyk Był Stalowa Wola | 2003-12-15 21:25:37 Tak a najlepsze to jest to ze Mi sie snilo dzisiaj prawie to samo co sie zepsujo. Ze oska obracala sie a kolo nie. ![]() ![]() |
![]() Gadzio Nissan Micra A5 / k ... Krzeszowice | 2003-12-15 21:47:33
To ja Cię pociesze wczoraj postanowiłem sobie poświęcić cały dzien na jazdę po zajezdni, ledwo wyjechałe z domu zaczeło smierdzieć paliwem w aucie co się okazało zaczeły się rozpuszcać przewody, ale na całe szczęście chłopaki na zajezdni mieli kawałek przewodu i jedna usterka usunięta, kolejną rzeczęk która się zepsuła a raczej urwała to obejma od wydechu, no ale to pikus w porównaniu to trzeciej awari tegoż to samego dnia gdy już postanowiłem wracać z zajezdni do domu czyli pokonac odcinek 30km na radzikowskiego auto zaczeło mi coś gonic po drodze co się okazało miałem za słabo zaklepaną nakrętkę na piaście tylnego koła która sie odkręciła i koło sobie wyjechało ale na szcżescie zostało w nadkolu i jako tako udało mi się w tą największą niedzielną ulewę stanąć na chodniku koło koscioła i sciagnąć pomoc. Wszystko zrozumiem, ale żeby w niedziele wieczór, w największy deszcz pod kosciołem zgubic koło to już musi byc poprostu pech. to tyle co miałem do powiedzenia ![]() |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-12-15 22:01:55 malacz Puchatego też miał wczoraj zly dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do twojego problemu - jeśli trzyma się tylko na dwóch śrubach, to baaaardzo prawdopodobne, że to właśnie to... w czasie jazdy zabierak pewnie ledwo przylega do przegubu i stuka ![]() |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator 5x126 Cracovia | 2003-12-15 22:32:49 mnie też nie omonięły problemy
a więc tak leje mi sie z całej skrzyni , nie leje tylko z miejsc gdzie wychodzą półosie wali coś jak ruszam zauważyłem że półoś jest lekko obrobiona gaźnik spocił sie po całości i chyba wywalilło uszczelke miedzianą pod cylindrem a więc tak jeśli ktoś chętny to od piątku tuninguje przez święta w garażu ![]() |
black_panther 126 1.1, Focus 1.8 T ... Gorzów Wlkp. | 2003-12-16 10:11:23 a mój padalec terroryzuje mnie z rana i nie zawsze chce odpalac....czasmi za 2-3 razem a czasami to tylko pokaszle jakby na 1 gar czy cos i zdechnie.
ale nie trza sie poddawc. dzisiaj spadł snieg a ja do roboty pojechałem tramwajem. a nie moge sie doczekac az dopadne mojego baka na placyu osniezonym na moich kolcach ![]() pozdro i ostroznie bo slisko jest ![]() |
![]() Lo3eK F&F Sympatyk Był Stalowa Wola | 2003-12-16 11:57:57 Ale czad oska czymala sie tylko na jednej srobie i to zerwanej. Jak wiechalem na kanal to wyciagnolem ja w palcach ![]() Ale tak to jest jak da sie samochod ojcu ktory wlasnie wrocil z hameryki. Przynajmniej dal $$$ na naprawe ![]() |