Polerowanie aluminum i głowica 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Jak w temacie czego używać do polerowania aluminum żeby uzyskać efekt idealnego lustra? są jakieś specjalne pasty do polerowania aluminum???

A teraz jeszcze jedo pytanie, wycinać probadnice z wydechowych?? wystają mi ok 1,5 mm ?

Aha czy jeśli splanuje głowice 3 mm to jak to się odbije na silniku? (jakie prawdopodobieństwo spalania stukowego itp bo planuje zmieniać też wałek ale puźniej i będzie do niego wymagane planowanie 3mm.

Poczytaj w sprzedam kupie zamienie
Dlatego dałem po 6 miedizanych podkładek pod cylinder.
Dam ci rade planuj na 2 i styknie

Przyłączam sie do pytania w zwiazku z polerowaniem aluminium.

łooo panie nie ma tak lekko zeby pasta machnac i gotowe, pasta tak ale na koniec
jak polerowalem pokrywe klawiatury rozrzadu w DF to najpierw zdadrlem wszystkie nierownosci papierem 150, jak juz bylo wyrownane to darlem papierkami 400, 600, 800, 1000, 1500, 2000, 2500. Narobilem sobie odciskow ale efekt nawet nawet, tylko ze zaslabo przylozylem sie do wyrownania i wniektorych miejscach sa slady, ale generalnie jest git.

Jezeli chcesz uzuskac efekt lustra musisz dobrze przygotowac powierzchnie, najlepiej poleruje sie takie elementy jak: pokrywa rozrzadu, obudowa termostatu... (w kancie oczywiscie), jak zle wyrownasz to bedzie sie blyszaczala ale lustra nie bedzie.

Efekt zalezy od cierpliwosci

jezeli chodzi o polerowanie aluminium to tu masz linka do postu w ktorym jest wszystko opisane .polerowanie

Ja jak polerowałem głowiczkę i gaźniczki to robiłem to tak. Najpierw pilniczkiem lub (i) pakierkiem usuwałem nadmiar aluminium, potem coraz drobniejszy papier. Na koniec można pobawić sie pastami do docierania zaworów a potem to najzwyklejsza pasta polerska do lakieru Wiertarka i kółka filcowe są nieodzowne!! Najlepiej kupić kawałek filcu skręcić go długą i cieniutką śrubką i będzie git Narzedzia polerskie jak nic!!