| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2003-12-11 13:34:16 hmmmm kiedys ciut oleju sie na paseczek dodawalo, proponuje moze ciut go posmarowac-problem powinien zniknac pozdr |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2003-12-11 13:45:26 Mi zapiszczy jedynie na krótko podczas deszczu jak przejadę przez głeboką kałużę... Jest na to taki stary sposób - spróbuj posmarować krawędzie paska... mydłem! Najlepiej robić to przy włączonym silniku, ale bardzo ostrożnie - mamy w końcu tylko jedną parę rąk... |
rados Toyota Starlet siedlce | 2003-12-11 14:18:07 hmmm... tak troche [ot] ale dla mnie smarowanie paska klinowego jakims srodkiem poslizgowym jest troche dziwne wg mnie nalezalo by zastosowac substancje, ktora zwieksza a nie zmniejsza tarcie. moze piski sa spowodowanie nierownoleglym ustawieniem obu kol? i pasek trze o jakas powierzchnie /a jak sie nagrzeje staje sie bardziej plastyczny i problem znika/? to takie moje dywagacje ale chcialem napisac wreszcie cos madrego na tym forum pozdro... |
rados Toyota Starlet siedlce | 2003-12-12 14:33:21 moze sie ulozyl oby mu sie nie wrocilo... |
_Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2003-12-12 16:32:06 A może jak Ci zakładali pasek to go czymś pobrudzili (smarem, mydłem A jak smarowidło się wytarło to przestał piszczeć. |
MaciekB 4R W | 2003-12-16 21:24:31 niee, na szczęście to była tylko kwestia regulacji - chłopaki bardzo oszczędzali rolki i po prostu pasek był zbyt luźny
teraz jest lepiej, choć dziś po odpaleniu przy max. skręcie kół chwilkę cicho popiszczał... ale nie będe go chyba mocniej naciągał. oby sprawa była zakończona pozdrawiam wszystkich |