Problem z napięciem i rozruchem rano!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam prosbe pomozcie mi. Rano gdy silnik jest zimny za chiny nie chce sie uruchomic kreci normalnie ale nie chce zaskoczyc, nie mam pojecia co to moze byc. A drugie to to ze gdy sa wlaczone swiatla i np wycieraczki i dojedzie do tego jeszcze kierunek to robi sie choinka z kontrolek ale jak jade to jeszcze jakos moze byc ale jak stoi to masakra . POMOZCIE MI Z GORY WIELKIE DZIEKI.

jesli rozrusznik kreci, a silnik nie chce zaskoczyc to cos takiego moze byc pomocne
dodatkowe zasilenie cewki w momencie rozruchu

po 1 - wymin swiece
po2 - kable od swiec tez wymin koniecznie na zime - . . .ja wyminilem tylko swiece i pali za 1 razem . .a moze masz tez akumulator lichy - podjedz do jakiegos servisu oni Ci za friko zbadaja czy masz dobry czy nie . .albo tez moze Ci sie robic gdzies zwarcie w instalacji i rozladowuje akumulator . .. . i sprawdz na alternatorze - no chyba ze masz pradnice jeszcze - to smigaj do elektryka zeby zakladal alternator . . ..

pozdr. stasiu

Cytat:
kreci normalnie ale nie chce zaskoczyc

ale rozumiem, ze w konuc zapala? czy wogole juz go nie odpaliles?
co do wymiany wszystkich czesci - to moim zdaniem nie jest to zwiazane z zima. jesli wszystko sprawne i dobrze WYREGULOWANE to nie powinno byc problemow. zuzyte czesc wymieniaj na biezaco, a nie na zime

jesli jednak w koncu zapala - to poki co sie nie martw
maluchy maja swoje prawa...

wymien swiece na cieple i kable tez.as skoro masz choinke tzn.ze masz slabe ladowanie - zrob obejscie od alternatora di aku

Sprawdż czy przy całkowitym wyciągnięciu dźwigni ssania całkowicie otwiera się zawór rozruchowy w gaźniku. Spróbuj ręką przesunąć dźwignię ssania w gaźniku jeszcze dalej do końca. Czasem linka się luzuje i zawór nie otwiera się całkowicie.
Dodatkowe zasilenie cewki przy rozruchu polecam ale możesz też zamontować moduł zapłonowy. W dziale "126p"

pojawił sie u mnie dziwny obja ssanie tak jakby nie działało po odpaleniu auta na ssaniu ma 1000 obrotów i ani deko więcej , co może byc przyczyną (wiem że gaźnik ale nie znam sie na nim kompletnie)

Jesli tak jest to masz zachana dysze paliwa....i nie do chodzi taka ilosc jaka jest potrzebna,zeby na ssaniu mial wyzsze obroty