| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
lunatyk F&F Sympatyk unolot Kraków | 2003-12-17 18:31:53 jesli rozrusznik kreci, a silnik nie chce zaskoczyc to cos takiego moze byc pomocne
dodatkowe zasilenie cewki w momencie rozruchu |
stasiu F&F MEMBER 125p 73' Łódź | 2003-12-17 18:36:34 po 1 - wymin swiece
po2 - kable od swiec tez wymin koniecznie na zime - . . .ja wyminilem tylko swiece i pali za 1 razem . .a moze masz tez akumulator lichy - podjedz do jakiegos servisu oni Ci za friko zbadaja czy masz dobry czy nie . .albo tez moze Ci sie robic gdzies zwarcie w instalacji i rozladowuje akumulator . .. . i sprawdz na alternatorze - no chyba ze masz pradnice jeszcze - to smigaj do elektryka zeby zakladal alternator . . .. pozdr. stasiu |
Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2003-12-17 20:07:31 wymien swiece na cieple i kable tez.as skoro masz choinke tzn.ze masz slabe ladowanie - zrob obejscie od alternatora di aku |
andy_k F&F Wolny Słuchacz :) Sosnowiec | 2003-12-18 01:38:38 Sprawdż czy przy całkowitym wyciągnięciu dźwigni ssania całkowicie otwiera się zawór rozruchowy w gaźniku. Spróbuj ręką przesunąć dźwignię ssania w gaźniku jeszcze dalej do końca. Czasem linka się luzuje i zawór nie otwiera się całkowicie.
Dodatkowe zasilenie cewki przy rozruchu polecam ale możesz też zamontować moduł zapłonowy. W dziale "126p" |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-12-18 08:57:18 pojawił sie u mnie dziwny obja ssanie tak jakby nie działało po odpaleniu auta na ssaniu ma 1000 obrotów i ani deko więcej , co może byc przyczyną (wiem że gaźnik ale nie znam sie na nim kompletnie) |
satiz F&F Sympatyk Bielsko-Biala | 2003-12-18 09:06:30 Jesli tak jest to masz zachana dysze paliwa....i nie do chodzi taka ilosc jaka jest potrzebna,zeby na ssaniu mial wyzsze obroty |