Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Janow signum1.9/corsa1.4Si Kraków | 2003-12-03 19:57:11 Jak na razie wyjąłem bezpieczniki od drogowych i szykuje sie do rozebrania przełącznika. Kilka dni bez drogowych da się wytrzymać. Ktoś wie jak prosto wyjąć przełącznik kierunkowskazów/swiateł? |
![]() Kufel Espero 2.0 CD Warszawa | 2003-12-03 23:34:13 Cześć ![]()
Zapewniam Ciebie Jaco, że znacznie gorsze styki w przełącznikach pod kierownica są w Oplach. Przerabiałem ten temat niedawno. W Intercarsie nawet nie dokończyłem mówić o jaki przełącznik mi chodzi, a facet już wiedział jak moze mnie wspomóc ![]()
Janow, powiem Tobie na przykładzie Opla, bo w Esperaku nie zwróciłem uwagi jak te dźwigienki są montowane. W Astrach są one na dwóch zatrzaskach. Rozkręca sie obudowe kierownicy, później cienki wkrętaczek i troszke siły użytej w kierunku bocznej szyby doprowadzi Ciebie do skucesu. Być moze w Esperynkach jest podobnie. Powodzenia. Pozdrawiam. Paweł. |
kazik_ ESPERO 1,8 CD LPG Katowice | 2003-12-10 11:58:35 U mnie tao samo sie objawilo sam sobie naprawilem po prostu albo styki do czysczenia albo co gorsza jeden ze stykow do ktorego sie podlacza kostke elektryczna nieznacznie sie wysunol. mogl zarazem zupelnie wyjsc lacznie z kostka.
w tym celu nalezy: a) wyczyscic styki w srodku przelacznika i na zewnatrz b) sprawdzic czy styki sie nie polyzowaly w plastikowej obudowie jak tak to nalezy: a) kupic poxipol lub poxiline dwuskladnikowa i usztywnic styk (zakleic) b) lub kupi cały przelacznik swiatel lewy koszt ok 110zl |
![]() Kufel Espero 2.0 CD Warszawa | 2003-12-10 12:49:55 Zabierałem sie za remoncik przełącznika w Oplu i efekt był taki, że światła nie odżyły. W każdym bądz razie ostrzegam ze jest to robota dla cierpliwych ![]() Janow, a czy Tobie sie udało przywrócić sprawność świateł po odnowieniu sobie przełącznika? Paweł. |
![]() Janow signum1.9/corsa1.4Si Kraków | 2003-12-11 21:23:31 Dałem rade TUTAJ link do opisu naprawy |