Pozdrowienia z Rotterdamu ale juz w kraju..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć!
Wróciłem na łono kraju..
Boże, chyba się starzeję bo aklimatyzacja w sobote i niedziele to jak kac po pijaństwie.. różnica ciśnień zabójcza (tam -6m pod poziomem morza a tu 120 m.n.pm no i nieskei ciśnienie).

No ale po trzech tygodniach poszedłem odwiedzić swoje Esperko w garażu.. Otwieram kluczem zamek a tu kicha.. akumulator zdechł na amen. Przez godzinę póbowałem wyjąc go, prawie demoluląc nogami komorę silnika, bo nie zauważyłem jednej śruby blokującej go od strony błotnika. Poza tym nie miałem przedłużki 30cm do klucza nasadowego a więc poprosiłem sąsiada o kable no i jego samochód..
Po 20 minut prob odpalań (zapalł i gasł) przypomniałem sobie o słąbości SMT5 który przy rozładowaniu potrawi stracić ustawienia... Musiałem rozebrać schowek, wydłubać SMT5 i za pomocą zworek (które wożę na wszelki!!) obszedłęm to gówno przywracają seryjne nastawy. Auto zapaliło, ale zaraz też zaczęlo pierdzieć jak .... sprawdziłem przedmuch przy łaczeniu rury z kolektorem.
Dzisiaj w drodze po mieście odpadla mi cała rura od kolektora.. ale dźwięk.... Policjanci chcieli mnie zatrzymać za hałas... Spawanie rury 80zł i znowu jeźdżę. A jutro, wkurwiony tym Walkerowskim gównem (naorawiam to 3 raz w okresie 12 miesięcy), jadę po kolektor rurowy od opla wraz z kompletnym wydechem Supersprinta...
Będę montowac za jakiś czas.... efekt jest spodziewany!!

Witamy w ziemi ojczystej. Wyglądalim my cię Maćku, oj wyglądalim .
Szkoda tylko, że twój powrót zaczął się tak nieprzyjemnie. Widocznie espero w ten sposób chciało ci okazać złość, że zostawiłeś je na tyle czasu.

Witamy, witamy...
Mam nadzieje ,że Życia Wraszawy nie będziesz czytał do góry nogami

kupa czasu mineła, witaj

No i byłem właśnie przed chwilą, odebrałem kompletny wydech Supersprinta. Niestety cena jest jak dla mnie zaporowa bo 2700zł...
Sam kolektor 1000zł i chyba na tym pozostanę...

PS. Czyżby ktoś widział zdjęcia z Rotterdamu? bo chyba Cwikus nie miał miejsca na serwerze?

Zdjęcia widziałem, ale tylko z drogi (mówię o tych z lotniska, auta)

A i Maćku zmień ten opis na gg

Ceny...

Witamy w raju...tzn kraju

pociesze Cie ze też ostatnio robiłem plecionke moja wyniosła 120zł - długa i wzmocniona z toyoty camry (80 zł materiały + 40 robocizna) zakład tlumikarski przy włodarzewskiej. Polecam

PS jaki masz akumulator???

Akumulator jest 1,5 roczny niemieckiej firmy Barum albo coś takiego...
Po przejechaniu się toruńską w sumie około 10 km naładował się na tyle dobrze że od niedzieli jeźdże bez problemu..

a zostawiłeś samochód z włączonym auto-alarmem???

Bo nie powinien rozładować się tak sam z siebie stojąc w ogrzewanym garażu

Cytat:
2003-12-09 19:57:31, MaciekGT pisze:
Czyżby ktoś widział zdjęcia z Rotterdamu? bo chyba Cwikus nie miał miejsca na serwerze?

No jak ich można było nie widzieć. Są na głównej stronie klubowej.

Przywiozłeś hasz?

Maciek chyba Beren i jak dobrze pamientam jest to austryjacka firma według mnie sa to jedne z lepszych akumulatorw sam takiego szukałem no i niestety musiałem kupic varte

Wiktor

Ja zainwestowałem w Boscha

U mnie rodzina od pokoleń (kiedyś z musu, teraz z wyboru) jeździ na Centrze i jeszcze nikt nigdy nie miał problemów. Nawet w moim złomie jest Centra i parkując pod chmurką przy minus 25 st. odpalał od pierwszego strzału. Tak, że odradzam "wynalazki".

ja też polecam centre! znakomite akumulatory, nie do zniszczenia...

Dobre są tez fabryczne koreańskie delkory. natomiast bosch to totalna tandeta.....szczególnie bosh silver

Cytat:
Dobre są tez fabryczne koreańskie delkory. natomiast bosch to totalna tandeta.....szczególnie bosh silver

Zgodze sie ze fabryczne akumulatory do esperki sa dobre, mój przeżył 6 latek, a co do Boscha, jak narazie od lipca sprawuje mi sie idealnie, aytko czasami stoi 2 tygodnie w garażu bez odpalania i nie ma problemow, z drugiej strony w wiekszosci produktow
cena = jakosc, a Bosch tani nie jest

Od lipca... to dopiero ma pół roku. Ja dokładnie po tygodniu nie dotykania espero i parkując pod blokiem wczoraj go odpaliłem za pierwszym razem. Zobaczymy jak będzie przy -10, -15, -20, -25.

PS. Kto jeszcze nie wymienił kapci na zimowe, tak jak ja?

przytocze przykład sąsiada - pojechałem z nim kupić akumulator do lanoska ...uparł się na bosha silver bo taki drogi i reklamowany...nie może być zły......
Kupiliśmy, założyliśmy.....pojeździł dwa tygodnie i potem musiał wyjechać na miesiąc do wrocka. Samochodzik stał na parkingu - przełom maj czerwiec.....klema (-) zdjeta ......i co .....po miesiecznym postoju akumulator padł na amen... zero prądu...a ładowanie nic nie dawało....
Na gwarancji powiedzieli że niedozwolone jest przerwanie pracy akumulatora na czas nieokreślony.....i o zgrozo w gwarancji boscha jest takie stwierdzenie

Tak wiec od czerwca ma Centre a bosch stoi u mnie przy parkingu...jako pomnik głupoty i straconych pieniedzy.

Panowie Bosh jest przereklamowanym średniakiem!!!! To zadna hiper technologia - to zwykły średniak któremu czesto zdarzają sie wpadki!
Polska centra jest naprawde lepsza, a kosztuje znacznie mniej!

I jescze jedno! KUPUJĄC POLSKIE DAJESZ ZATRUDNIENIE POLAKOWI ....a co

aha żeby nie było że wszystkie akumulatory produkowane u nas są takie super....oto przykład ZAP piastów - który sobie .....zwyczajnie.......zrobił......BUUUMMM

Cytat:
Polska centra jest naprawde lepsza, a kosztuje znacznie mniej!

I jescze jedno! KUPUJĄC POLSKIE DAJESZ ZATRUDNIENIE POLAKOWI ....a co

A co toto jest ten ZAP Piastów? A co do Bosha - nie ma firmy która potrafi robić tak odmienny asortyment i robić go idealnie.