Klapka od wlewu paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Czy wie ktoś może dlaczego klapka od wlewu paliwa nie chce się w ogóle otworzyć?

Mam uszkodzony zamek centralny i auto otwieram z kluczyka - ale żebym z tego powodu nie mógł zatankować benzyny?

Wrolo

Awaryjnie musisz dojść do siłownika przez bagażnik!

dlatego ze tam jest taki bolec podlaczony do centralnego ktory blokuje wlew paliwa
niestety zeby zatankowac musisz naprawic centralny ew poszukac w bagazniku po zdjeciu prawego boczka przewodow do blokady i podac tam napiecie wtedy sie otworzy

[ wiadomość edytowana przez: cezariusz dnia 2003-12-13 11:47:41 ]

Witam
Miałem podobny problem z siłownikiem.
Żeby go wyjac musisz wyciągnac osłone plastikowa od strony bagaznika. Trzyma sie na dwóch srubach. Oraz zmusiz odłaczyc kostke zasilająca.
Rozebranie siłownika polega na roznitowaniu go. Ja później skręciłem go srubami. teraz moge go w kazdej chwili rozebrać.
Po otwarciu go sprawdx czy prowadnice i zebatki sa czyste (ewentualnie przesmaruj). Sprawdź czy dział silniczek. U mnie szczotki nie dawały styku. Szwagier rozebrał silnik i teraz jest ok.

pozdrawiam

PSMasz pytania pisz chetnie odpowiem

Markus

Wielkie dzięki za wskazówki! Już wiem co mam robić, byle tylko znaleźć czas przed Świętami na to dłubanie przy aucie. No i żeby nie było tak zimno jak dziś.
Jescze raz dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam,
Wrolo

z tym silownikiem niema duzo roboty trzeba go wyjac przesmarowac i po klopocie

wrolo jakto przed swietami?? a ja myslalem ze przed najblizszym tankowaniem no chyba ze podepniesz jakis alternatywny zbiornik z benzyna tylko wtedy odlacz pompe paliwa..zarty zartami..ale mi sie wydawalo ze tez silownik od klapki paliwowej to tylko jakis elektromagnes..no bo ten bolec jest taki malusi ze w ogole nie widze sensu robienia tam jakiejs mechaniki zebatek itp