Koniec pięknego snu...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam bisa...(tiaaa...żaden powód do dumy) Rozpadł mi się silnik, niestety nie stać mnie na 900, więc tak sobie qrna pomyślałem aby wrzucić do niego silnik z 650.. Da się cosik takiego zrobić.. Nie chce już bisowskiego, qpa niesamowita i wogóle niepodatny na tuning...

Wszystko sie da.

Dwie wiochy odemnie klijetka ma takiego Bisa 650.
Napewno musisz zmienic ( zmodernizowac ) zawieszenie silnika na tylnej belce. Na 100% wsadzisz maluchowska belke.

Musisz tez zamienic kolniez od szkrzyni na maluchowski lub lepiej cala skrzynie od 650. Na bisowatej bedzie cie troszke mulic. Chyba ze porobisz sobie silnik.

I zapomnij o nagrzewnicy )

Czemu odrazu zapominać o nagrzewnicy . Może zrobisz z tego chłodzenie oleju

Cytat:
2003-12-18 14:50:05, jozekmj pisze:
Wszystko sie da.

Dwie wiochy odemnie klijetka ma takiego Bisa 650.
Napewno musisz zmienic ( zmodernizowac ) zawieszenie silnika na tylnej belce. Na 100% wsadzisz maluchowska belke.

Musisz tez zamienic kolniez od szkrzyni na maluchowski lub lepiej cala skrzynie od 650. Na bisowatej bedzie cie troszke mulic. Chyba ze porobisz sobie silnik.

I zapomnij o nagrzewnicy )

musisz tez wymyslec jakas komore silnika - zabudowac te 650 z tylu, bo na bank bedzie za duzy do kasty bisa - na wysokosc. w sumie to jest najgorsze do zrobienia, reszta to pikus, sam bym chyba wolal 650 Wyjdzie kilka razy taniej niz remont 703.