MotoNews.pl

Tomasetto czy Elpigaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. mam pytanie o dobor instalacji do poldiego 1.5 gaznik. silnik w bdbd stanie. mam wybor pomiedzy tomasetto a elpigaz. nie wiem ktora lepsza. prosze o opinie

witam.
TOMASETTO

witam. dzieki za odp. a w czym tomasetto jest lepsze od elpi? jest bardziej ekonomiczny czy mniej awaryjny?
mi chodzi glownie o to aby osoagi byly jak najlepsze na lpg. mam skrznie 4 o krotkich przelozeniach.

przeczytalem na tym forum ze tomasetto zleca produkcje reduktorow innym firmom w odroznieniu do wielozaworow, ktore robia najlepsze. O elpigazie rowniez duzo przeczytalem i w sumie te forum nie podsunelo mi zadnych konretnych odpwiedzi w temacie wyboru jakiejs instalacji - opinie sa czasami tak sprzeczne ze ciezko sie na cos zdecydowac. Jedno co wydaje mi sie najbardziej prawdziwe i zostalo znalezione na tym forum to to ze najwazniejszy jest sam monter, ktory moze spieprzyc nawet najlepsza instalacje.
Elpigaz to polskie instalacje w ktorych wykorzystywane sa jakies wloskie podzespoly.. czyli chyba nie ma wiekszego znaczenia czy tomasetto czy elpigaz..